Kleding trends 2015: de mixi rok

Het is geen midirok maar ook geen maxirok. De mixi, zoals hij al liefkozend wordt genoemd, is nu al niet meer weg te denken van de catwalks tijdens New York Fashion Week. Deze rok, die de enkels lekker bloot laat, is volgens ons het nieuwe it-item voor aankomend jaar. Fashionista’s opgelet!

Vaak gezien

De mixi rokken kwamen onder meer voorbij bij de shows van Victoria Beckham, Suno, Dion Lee en Public School. Elke designer pakte het anders aan. Sommigen gingen voor blote enkels met hoge hakken, lekker luchtig! Terwijl anderen de mixi combineerden met zware boots of laarzen. Ook sandalen en slippers kwamen voorbij. Het werd wel duidelijk dat deze rok dus met alles te combineren is. Ga voor een zomerse look en laat je enkels en een stukje been zien, of ga juist voor een winterse en geklede look!

Budget 

Gelukkig haken de grote highstreet modeketens meteen in op de trends. De mixi skirt ligt nu al in de schappen bij onder andere Zara en bij Topshop. Er is voor ieder wat wils! Ga voor simpel, strak en zwart met deze exemplaren van Zara. Geen zin in zoiets minimalistisch? Bij Topshop verkopen ze een paar geweldige mixi skirts met leuke, drukke en zomerse printjes.

Tekst Max Herlings