Maakt het buideltasje een comeback?

Je hebt ze vast weleens in de kast van je ouders gevonden: het old skool buideltasje. Lekker handig en praktisch maar allesbehalve fashion proof! In de jaren ’80 en begin jaren ’90 razend populair, maar anno 2014 moeten de meeste fashionjunks er niet aan denken rond te paraderen met een buideltasje op de heupen. Toch lijkt het erop dat verschillende labels en modehuizen een poging wagen om het ooit zo niet coole buideltasje een fashionable makeover te geven, maar of dit gaat lukken…

No go

Toch associëren de meeste van ons het buideltasje als dé ideale toeristen accessoire: functioneel, in het oog, voorzien van een rits en bovendien een hele klus voor zakkenrollers. Maar of dit item ooit gekroond gaat worden tot een fashion musthave is nog maar de vraag.

Chanel buideltasje?

Toch waagt Karl Lagerfeld zich aan het buideltasje. Op de catwalk van Chanel lente/zomer 2014 was het buideltasje te bewonderen als hét statement accessoire. Geheel met kniebeschermers en hippe sneakers koos het modehuis om dit typische 80’s tasje weer op de kaart te zetten. Maar ook American Apparel en Alexander Wang steken het klassieke heuptasje in een nieuw jasje. Toch vragen wij ons af of deze geeky accessoire ooit nog populair zal worden. Wat denk jij? Is het buideltasje een do of don’t?