Beauty tip: Hoe blijft mijn parfum zitten?

Heb jij er ook last van? Je spuit in de ochtend parfum op je armen en in je hals en na een paar uur ruik je het al niet meer? Hoe je dit tegen gaat leggen we in een paar tips uit! Want je kunt het met makkelijke, kleine tricks de geur veel langer behouden!

Tip 1

Perfect on time! Erg belangrijk is wanneer je je parfum opspuit. Het beste moment om dit te doen is nadat je gedoucht hebt. Door de hitte van de douche staan je poriën open en na het douchen heb je je lekker ingesmeerd met bodylotion. Dit is het moment dat je parfum opspuit.

Tip 2

Spuit parfum op je kleren. Misschien doe je dit al, maar toch is het een handige tip! Ga los (niet te los) met je flesje op je shirt, jas of sjaals. Vooral in sjaals blijft de geur lang hangen.

Tip 3

Ga voor een andere parfum, het liefst een zwaardere. Omdat je waarschijnlijk gewend bent aan je oude parfum ruik je hem niet echt meer. Dit kun je oplossen door voor een ‘zwaardere’ geur te kiezen. Bijvoorbeeld eentje met hout of spicy geuren!

Tip 4

Waarschijnlijk is deze tip algemeen bekend: maar wrijf je polsen niet tegen elkaar aan! Wanneer je dit doet krijg je een hele andere geur dan dat je parfum eigenlijk is. Dep ze eerder, zo behoud je gewoon de goede geur.

Tip 5

Waar zet je eigenlijk je parfum neer? Wanneer je je geurtje blootstelt aan de zon, hitte of extreme kou kan deze gaan ‘vervormen’. Wat dus betekend dat je geur niet meer zo ruikt als dat hij hoort te doen. De beste plek om je lievelingsparfum op te bergen is daarom ook je kledingkast! Droog, niet te warm en het wordt niet blootgesteld aan de zon. Slim!

Tekst Karlijn van Mil