Make up tips

Bedenk altijd alvorens je met het aanbrengen van make up begint dat de basis het belangrijkste. Is de basis niet goed dat zal het resultaat meestal ook niet om over naar huis te schrijven zijn.  Besteed dus aandacht aan het aanbrengen van je make up en doe het zorgvuldig.

Reinig de huid

Een goed reiniging van de huid is de eerste stap. Breng daarna een hydraterende crème aan, dit kan gewoon een dagcrème zijn. Een vereiste omdat anders je make-up direct in de poriën dringt en deze verstopt kunnen raken waardoor je puistjes krijgt.  Een foundation reinigt niet maar een dagcrème wel.

Egaliseren van de huid

Heb je een gewone huid dan kun je een foundation gebruiken. Heb je echter een rijpere huid dan kun je beter een primer gebruiken. Rode vlekken en oneffenheden werk je met een primer weg. Je kunt hierover altijd nog een lichte laag foundation aanbrengen. Gebruik je een dekkende foundation op een rijpe huid dan versterk je alleen maar het feit dat je wat te verbergen hebt. Foundation kun je het beste met de vingertoppen aanbrengen. Voor een compact foundation kun je een sponsje gebruiken.  Gebruik zo weinig mogelijk foundation en wrijf hem goed uit. Vermijd te veel foundation rond de ogen want dat accentueert rimpels. Wallen onder de ogen verdoezel je met een concealer.

Matteren van de huid

Gebruik voor het matteren bij voorkeur een losse poeder die je met een kwast aanbrengt. Gebruik een transparante poeder om de kleur van de foundation te behouden. Blaas altijd over de kwast voordat je de poeder aanbrengt, hiermee voorkom je dat er teveel op de huid komt. Breng poeder altijd van boven naar beneden aan zodat er geen poeder in de gezichtshaartjes blijft steken. Het is niet nodig je hele gezicht te poederen, doe dit alleen waar de huid gaat glimmen. Voor het fixeren van het poeder en om een natuurlijk effect te verkrijgen kun je een nevel over het gezicht sprayen in de vorm van water of lotion, deze dien je te deppen met een tissue.

Accentueren van de ogen

Om je ogen beter te laten uitkomen gebruik je een potlood of eyeliner. Door een lijntje te trekken boven je ogen lijken ze groter, daarentegen een lijntje onder je ogen geeft een verkleinend effect. Lukt het niet een nauwkeurige lijn te trekken dan kun je hem gemakkelijk verwijderen met een wattenstaafje.

Aanbrengen van oogschaduw

Voor het beste resultaat gebruik je drie verschillende tinten oogschaduw in dezelfde kleur. Gebruik de donkerste kleur voor het ooglid en werk van binnen naar buiten. De middelste tint gebruik je voor de lijn rond de oogkas. De lichtste kleur gebruik je als highlight onder de wenkbrauw; je kunt je ogen nog meer uitstraling geven door de highlight ook op de binnenste ooghoeken aan te brengen.

Wenkbrauwen

Door meer accent te leggen op je wenkbrauwen krijg je een sprekende blik. Borstel  de wenkbrauwen eerst om eventueel poeder of foundation te verwijderen. Zet dan met een potlood in de kleur van je wenkbrauwen streepjes met de haartjes mee. Werk van binnen naar buiten. Heb je wat te veel aangebracht dan kun je dit met een vochtig wattenstaafje verwijderen. Werk je werk af met een glansproduct als vaseline of haarserum.

Mascara

Bij het aanbrengen van mascara kun je een wimperkrultang gebruiken. Doe dit alleen als je nog geen mascara op hebt anders kunnen je wimpers breken of aan elkaar gaan plakken. Check of de mascara niet kloddert. Begin zo dicht mogelijk bij de aanzet begint en trek de borstel geleidelijk door de wimper. Met zigzaggende bewegingen  bedek je de wimperhaartjes optimaal. Vergeet vooral niet de haartjes aan het uiteinde van het oog. Met een speciaal kammetje kun je haartjes goed scheiden en overtollige mascara verwijderen. Breng na ongeveer een minuut een volgend laagje aan.

Lippen

Door een lippotlood voorkom dat de je lippenstift gaat uitlopen. Gebruik hiervoor altijd een kleur die overeenkomt met je lippenstift. Werk niet met een rechte lijn maar breng het potlood met kleine zachte streepjes aan. Door de lippen in te kleuren leg je een goede basis voor de lippenstift. Vervaag de lijntjes met een kwastje. Lippenstift kun je het beste aanbrengen met een kwastje. Begin altijd met de onderlip en werk van buiten naar binnen. Nadat je de lippenstift hebt aangebracht kun je een eventueel  te veel aan lippenstift verwijderen met tissue. Nog een beetje lipgloss op het midden van de lippen voor de afwerking.

Blusher

Als finishing touch kun je een blusher gebruiken . Deze breng je aan met een kwast en werk hierbij met ronde bewegingen. Je kunt je jukbeenderen wat accentueren voor extra effect. Met een blusher kun je jezelf ook een gezond kleurtje geven, de zogenaamde appelwangetjes.