Marc Jacobs weg bij Louis Vuitton

Designer Marc Jacobs vertrekt bij Louis Vuitton na een dynamische 16 jaar het voortouw te hebben genomen voor het gezicht van het gerenommeerde modehuis. Hij transformeerde de klassieke reistassen fabrikant tot een modehuis met een welbekend gezicht in de wereld van modieuze tassen. Zijn ontwerpen werden tot kunst verheven mede dankzij verschillende artiesten als Takashi Murakami en Richard Prince. Zijn tassen werden een fenomeen.

Topmodellen

In zijn laatste advertentiecampagne voor de lente/zomercollectie 2014 schitteren Catherine Deneuve, Sofia Coppola, Gisele Bündchen, Fan Bingbing, Caroline de Maigret en Edie Campbell, elk met de LV Noe bag die hun persoonlijke flair reflecteert. De campagne volgt op de laatste catwalk show voor het Franse modehuis waarin hij zijn beroemdste ontwerpen van zijn glorieuze periode de revue liet passeren. De campagne is een impressie van de vrouwen die Marc Jacobs inspireerden tijdens zijn tijd bij Vuitton, van Coppola’s SC bag tot Bingbing’s LV gowns.

Laatste collectie

Zijn laatste collectie is geheel in het zwart, gelijkelijk verdeeld in de elementen showing-off, biker chic en verleidelijk. De modellen waren gekleed in beaded black dresses, gowns en topjes op jeans en biker boots.

Marc by Marc Jacobs

Marc Jacobs wil zich meer gaan concentreren op zijn eigen fashion lijn, de labels uitbreiden en het bedrijf naar de beurs brengen. Nicolas Ghesquiere, oud designer van Balenciaga , wordt genoemd als zijn mogelijke opvolger.

Marc Jacobs

Marc Jacobs werd geboren op 9 april 1963 in de U.S.A. en is de hoofddesigner van het merk Marc Jacobs en Marc by Marc Jacobs, een verspreidingslijn met 200 winkels in 80 landen. Jacobs stond op de top 100 lijst van de meest invloedrijke mensen van Time magazine in 2010.

Foto: Pexels