Men fashion 2014: fashionable de winter door

De dagen worden korter en de temperaturen gaan steeds meer naar beneden. Tijd om je zomerse outfit weer in de kast te hangen en jezelf te kleden in dé perfecte winteroutfit. Maar waar moet deze outfit aan voldoen als je als man stijlvol de kou wilt trotseren? Bekijk hier de men’s fashion voor dit seizoen, want ook de heren moeten er deze winter fashionable bijlopen!

Sweather weather

Iets dat elke modebewuste man deze periode in de kast moet hebben, is een lekkere trui. Alles kan en mag op truiengebied: Calvin Klein showde truien waar de namen van hun bekendste parfums (Eternity, Escape en Obsession) op staan. Ook de klassieke grof gebreide trui is nog steeds een item dat het goed doet in de kast van de modebewuste man. Ben je dol op kleur? Dan heb je misschien toch pech dit najaar. Zwart, donkerblauw en donkergroen zijn het helemaal.

Comfortable luxury

Comfort en luxe lijken de beste woorden te zijn om de najaarstrends op herengebied te beschrijven: strak gesneden silhouetten en maatpakken afgemaakt met een oversized jas en grote sjaal zoals te zien was bij onder andere Burberry, Louis Vuitton en Paul Smith. Op stoffengebied moeten we het zoeken bij fluweel en wol. Voor de durfals onder ons zijn er heuse bontjassen voor mannen zoals te zien was bij Valentino.

De polkadot

De populaire aztec print van afgelopen zomer is bijna niet meer aanwezig en de prints worden strakker en rustiger. Denk: de klassieke polkadot van Comme De Garcons en een print van paarden bij Phillip Lim. Ook de ruiten zijn een steeds populairder wordende print onder mannen. Ze zijn dit seizoen onder andere te zien op jassen, broeken en sjaals. Wissel vooral grote ruiten af met kleine voor een speels effect.

Brogues

Op schoenengebied kan elke man het beste gaan voor een paar stoere en stevige brogues. Laat de innerlijke kostschooljongen in je naar boven komen en draag ze in combinatie met de eerder genoemde ruitjes. Zin in een wat stoerdere look? De chelsea boots kunnen ook nog steeds. Deze zijn een prima, casual alternatief voor de wat chiquere schoen. 

Dubbel C

Dus wil jij als een waar stijlicoon de sneeuw door zien te komen? Wissel chique en luxe af met casual en comfort, voeg wat rustige prints toe en sla een goede sjaal om. Zo wordt het een fashionable najaar!

Door Max Herlings