Trend: de midi skirt

Onder de knie is de trend, midi en kuitlengte is weer in. Speciaal op een aantal catwalks als Prada, Jil Sander en Marc Jacobs werd deze trend opnieuw gezet voor de komende maanden. Vrouwelijkheid staat voorop door middel van de rok. Geen mini, geen maxi, de focus ligt op net over de knie of halverwege de kuit ook wel de midi skirt genoemd . Vloeiende ontwerpen moeten de vrouwelijke lijnen benadrukken met een scala aan verschillende ontwerpen en patronen. De mini laat natuurlijk niets aan twijfel over aan de schoonheid van een onderstel, maar waarom zou je alles tentoonstellen als de hint van een mooi gevormde kuit en/of enkel de fantasie kan prikkelen.

Kuitrokken

De midi skirt tot op de kuit flatteert de meeste lichaamstypen optimaal. Het accentueert de rondingen van de langere types maar vult ze ook aan bij de wat meer jongensachtige figuren. De langere rok zie je terug in bijna alle collecties en wordt ook wel schertsend de vintage rockabilly stijl genoemd. Hij doet het prima bij alle nog te plannen kerst- en Nieuwjaars party’s, diners en andere evenementen.

Styling tips

De midirok is eindeloos te combineren met blouses, truien, jasjes, jacks en laat een fraai stuk van een welgevormd been zien. Dit type rok is heel stijlvol en elegant. Vind je dit model wat ouderwets, was geliefd in de 50er jaren, dan moet je gaan voor Tartan prints die geweldig in zijn, maar je kunt ook opteren voor leer voor een funky stijl of gewoon zwart, grijs en bruin voor eindeloze combinatiemogelijkheden. Maillot er onder, netkousen of een stel superhoge laarzen, pumps of loafers voor de finishing touch. Echt sexy is een combinatie met een korsetachtige top.

Laat je leiden door je fantasie en combineer naar hartenlust tot je de voor jou meest flatterende stijl hebt gevonden.

Nog wat tips:

  • Kies het model dat bij je figuur past.
  • Bij een kuitlange rok moet je je leiden door de lengte die je onderbenen het slankst doen uitkomen.
  • Een kokerrok doet het goed met een nauw sluitende blouse of een klein truitje, een jasje of een leren jack.
  • Uitwaaierende rokken vragen om kleine vrouwelijke bloesjes of truitjes.
  • Draag bloesjes en truitjes in je rok, daardoor komt hoge taille goed uitkomt en je langer lijkt.