Sweater Weather

De herfstdagen maken langzaamaan plaats voor de koude winterdagen, en dat wil zeggen dat je je ook warmer moet gaan kleden. De oplossing: Draag een trui! Deze kledingstukken zijn niet alleen warm, maar ook nog eens fashionable. Moeite met het kiezen van een goede, leuke trui? Hieronder hebben we een paar wintertruien voor je op een rijtje gezet.

The turtleneck

De coltrui, misschien roept het meteen jeugdtrauma’s bij je op. Je moeder die je dwong zo’n trui aan te trekken en jij had alleen maar het idee dat je stikte. Voor de mensen die deze ervaring niet hebben gehad, is deze trend erg leuk. De coltrui is namelijk terug van weggeweest! Vele kledingketens hebben deze trend maar al te goed door. Zo heeft American Apparel een coltrui met strepen, twee trends in een klap. Ook de h&m heeft veel truien met col toegevoegd aan hun collectie.  

De grof gebreide trui

De wollen, gebreide truien zijn geweldig! Deze grof gebreide kledingstukken zijn niet alleen fashionable maar ook nog eens lekker warm. Vroeger breidde je oma nog jouw truien, maar nu is de keuze reuze in de winkels en online. Je kunt natuurlijk je oma vragen of zij er een voor je breidt, of zelf aan de slag gaan. Maar het is net zo leuk om er zelf een te shoppen.  

Fluffy sweaters

Zacht, warm en lekker comfi, dat zijn eigenlijk de drie dingen waar een wintertrui aan moet voldoen. Een ‘fluffytrui’ heeft dit allemaal en hij prikt niet zoals een gebreide trui vaak doet. Deze zijn meestal in een wat neutralere kleur of in ieder geval in één kleur, dus goed te combineren met bijvoorbeeld een leuke ketting. Voordeel: deze truien zijn vaak niet zo heel dik, dus zijn ook te dragen in de lente en herfst.  

Kerst sweathers

Iedereen denkt anders over kersttruien. Het beeld wat het oproept als iemand begint over kersttruien is vaak niet echt positief. Spuuglelijke gebreide truien met Kerstmannen, kerstbomen, sneeuwpoppen en rendieren erop. Nee, heel charmant klinkt dat niet. Gelukkig zijn er ook kledingwinkels die de kersttruien wél begrijpen. Onder andere de onderstaande merken hebben de kersttrui aan hun wintercollectie toegevoegd.

Door Karlijn van Mil