Met deze 5 tips ga jij altijd goed gekleed op reis

Je gaat op reis en je weet natuurlijk allang wat je allemaal meeneemt. Dat ene schattige jurkje met die stoere hakken moeten zeker mee. En ook je stijlvolle reistas mag niet ontbreken. Maar wat trek je eigenlijk aan onderweg naar je bestemming? Je wilt natuurlijk niet teveel kleding aan hebben want dat rent niet lekker als je je moet haasten om bij de gate te komen, maar te weinig kleding is ook geen doen dat is natuurlijk veel te koud. Met deze 5 tips zit je altijd goed.

Tip 1: Kleed jezelf in laagjes

Het moet natuurlijk lekker zitten en je wilt natuurlijk goed voor de dag komen. De eerste tip is dan ook om laagjes aan te doen. Laagjes zijn altijd handig, als je het warm hebt in het vliegtuig kun je namelijk gewoon je vestje uit trekken. Wat ook nog eens handig is, je kunt meer kleding meenemen doordat je laagjes aan hebt. Dit bespaard ruimte in je bagage. Zorg er ook voor dat je sjaal mee neemt die lekker groot is. Als je het dan alsnog koud krijgt kun je deze lekker over je heen gooien. Of je kunt natuurlijk je sjaal gebruiken als kussentje.

Tip 2: Trek een lange broek aan

Je benen bedekken is een simpele tip. Als je besluit om een korte broek te dragen dan kan je het al vlug koud krijgen aan je benen. Ook is het natuurlijk niet fijn om de hele vliegreis vastgeplakt te zitten aan je stoel. Een lange broek die erg strak zit is waarschijnlijk ook niet helemaal de beste optie. Je kunt bijvoorbeeld een harembroek, lange jurk, lange rok of een legging aan doen.

Tip 3: Schoenen

De beste schoenen die je kunt dragen zijn schoenen die dicht zijn. Het makkelijkste is om sneakers te dragen waar je gemakkelijk in stapt en uit stapt. Dit is niet alleen handig als de douane je je schoenen laat uittrekken, maar ook dit scheelt weer ruimte in je bagage.

Tip 4: Neem een grote handtas mee

Het is verleidelijk om te kiezen voor dat ene schattige tasje die je look helemaal af maakt. Maar praktisch is het niet. Als je op reis gaat dan neem je vaak toch meer mee dan je gepland hebt. Kies voor een grote tas waar je nog dingen in kwijt kan. Neem een grote handtas mee waar je je vestje in kwijt kunt en waar je genoeg tijdschriften of boeken in kunt opslaan voor tijdens de reis.

Tip 5: Geen sieraden

Niets is zo vervelend om bij de douane steeds alles af te moeten doen en het poortje vervolgens blijft piepen. Gênant, vooral als er een hele rij zuchtende mensen achter je staan te wachten. Om dit voor te zijn is het beter om geen sieraden om te doen, of in ieder geval zo min mogelijk. Ook is het af te raden om een riem om te doen. Dus als je een broek besluit aan te doen zorg er dan voor dat je geen riem nodig hebt om de broek op zijn plaats te houden.