Dankzij deze 6 kledingtips zie je er altijd stijlvol uit

Wil je er graag stijlvol uitzien? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Duik in je kledingkast en kijk eens kritisch naar wat er al hangt. Gooi weg wat je kunt missen of doneer het aan een goed doel. En gebruik onze zes tips om binnen de kortste keren te veranderen in een ‘fashion queen/king’!

Tip 1: Zorg voor een aantal basisstukken

Zorg er altijd voor dat je een aantal basisstukken in je garderobe hebt. Denk bijvoorbeeld aan een paar denim spijkerbroeken die als gegoten zitten, een klein zwart jurkje, een sportjack en een aantal mooie t-shirts. Ook een leren jasje en een aantal mix-en-match basisstukken zijn niet te missen. Deze kledingstukken vormen de basis van een mooie look.

Tip 2: Zorg voor passende kleding

Zorg ervoor jouw kleding goed past. Een truc om elk kledingstuk er mooi uit te laten zien is een goede kleermaker in de arm nemen. Aangepaste kleding ziet er niet alleen strak uit, maar het voelt ook nog eens comfortabeler. Broeken die te lang zijn en outfits die niet passen zullen je niet echt trendy doen voelen.

Tip 3 – Vind jouw persoonlijke stijl

De kunst is om jouw persoonlijke stijl te vinden. Dit kan kan jaren duren, maar u kunt al beginnen door een moodboard te maken. Onthoud dat persoonlijke stijl een experiment is. Je weet nooit welke geweldige looks je te wachten staan totdat je in de kleedkamer staat. Neem de tijd om met kleuren en vormen te spelen om uit te vinden wat goed staat bij jouw unieke lichaam.

Tip 4 – Zorg voor de juiste balans

Zorg voor de juiste balans qua kleding. Het stabiliseren van verhoudingen heeft te maken met het stylen van je kleding om een bepaalde visuele harmonie te creëren. De manier waarop je dit bereikt is door kleding aan te trekken die bij je lichaamsbouw past. Als je plezier wilt hebben met grote kleding of ongebruikelijke vormen, maak er dan een waar feestje van door de rest van het uiterlijk passend te houden. Probeer bijvoorbeeld een top met een beperkte lengte te combineren met een jeans met wijde pijpen of een top met pofschouders met een broek met rechte pijpen.

Tip 5: Durf te spelen met kleuren

Speel met kleur. Twijfel je over het toevoegen van kleur aan je look? Begin dan met slechts één kleurrijk stuk, bijvoorbeeld in pastel, en houd de rest van je look neutraal. Naarmate je meer vertrouwd raakt met kleuren, leer je welke kleurencombinaties het beste werken voor jouw stijl.

Tip 6: Meng patronen en texturen met elkaar

Meng patronen en texturen met elkaar. Botsende texturen en prints zijn gedurfd. Begin klein met neutrale patronen zoals strepen en rustige texturen zoals leer en breisels, en voeg pailletten in kleine hoeveelheden toe, zoals een stropdas of sjaal.