Milaan Fashion Week is digitaal te bekijken

Het Coronavirus heeft uiteraard invloed op de modewereld. Van 14 tot 17 juli vindt de Milan Fashion Week digitaal plaats. Op die manier worden Italiaanse modeontwerpers met elkaar verenigd en is men in staat om hun boodschap op virtuele platforms te promoten.

Iets anders dan een normale Fashion Week

‘Het idee van deze digitale Fashion Week is om iets anders te hebben dan een normale Fashion Week’, zo vertelt Carlo Capasa aan het toonaangevende modeblad Vogue. Hij is werkzaam als de voorzitter van de Camera della Moda. Tijdens de Milan Fashion Week presenteren ontwerpers hun pre- als hoofdseizoenscollecties, zowel voor dames als heren. Zo zal in sommige gevallen al de lente lijn van 2021 te zien zijn.

Vrij om eigen boodschap te bepalen

Iedereen mag zijn eigen boodschap bepalen, en is dus volledig vrij. Denk bijoorbeeld aan een traditionele catwalk show, maar ook een lookbook, een modefilm, een interview of een kijkje backstage.

Meer digitale Fashion Weeks

De Milano Fashion Week Digital volgt na de virtuele Fashion Week van Helsinki. De Digitale Fashion Week van Londen vindt plaats in juni.

Italiaanse mode over de hele wereld uitgezonden

Van 14 tot 17 juli zal de Camera della Moda zijn website en zijn social media platforms gebruiken om de boodschap van de Italiaanse mode over de hele wereld uit te zenden. Tevens zullen er virtuele showrooms en panelen te bekijken zijn.

Digitalisering van de modewereld

De digitale modeshow sluit perfect aan op de digitalisering van de modewereld. Zo vonden er al eerder digitale prêt-à-portershows in Milaan plaats, die veel kijkers trokken. De shows waren met name populair in China, waar het bijna 17 miljoen live-kijkers trok op Tencent en 9 miljoen op Weibo. Een bijzonder resultaat, te meer omdat het de eerste keer was. De kans is groot dat het vaker plaats zal vinden, naast de fysieke shows.

Geen vervanging

Overigens zullen de digitale Fashion Weeks niet de fysieke shows vervangen. Die zullen nog steeds plaatsvinden, maar door de Corona crisis op een later moment. Waarschijnlijk vindt de ‘normale’ Fashion Week plaats in september. Zo zal Giorgio Armani zijn kledingcollectie gaan presenteren tijdens de Milanese Fashion Week van 2021.