Sport trends 2015: Kick Ass

Afvallen en meer bewegen zijn de populairste goede voornemens. De vraag is echter of dit wel is vol te houden als je losgaat in een saaie gym of weer eens puffend een sprintje trekt. Er is gelukkig hoop voor iedereen die het helemaal gehad heeft met die standaard sporten. De nieuwe sporttrends voor 2015 zijn gesignaleerd en het wordt keihard zweten met een vernieuwend randje!

Trailrunnen

Bijna niemand is in staat om een hele triatlon in een keer te halen. Dus zijn de 1/8e triatlons de trend voor dit jaar. Wat de afstanden zijn? 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en vervolgens 5 km hardlopen. Klinkt ook al als een hele opgave maar het valt in het niets bij een hele. Heb je geen zin om te zwemmen en fietsen en houd je het liever bij alleen hardlopen? Volgens Women’s Health is er ook een nieuwe trend op hardloopgebied: Trailrunnen. Je rent eerst een stuk door de natuur en dan een stuk over het asfalt. Wissel dit af voor een extra intensieve workout!

Modelfit

Naast Ballet Beautiful hebben de Angels van Victoria’s Secret nog een andere manier om hun perfecte lichamen te behouden. Zij volgen Modelfit  lessen bij Justin Gelband, de modellen trainer. Je doet oefeningen met hoepels, gewichten, grote elastieken en stepplankjes maar alles gaat in een rustig tempo. Waar je bij een normale work out steeds te horen krijgt dat het harder en sneller moet, ga je bij Modelfit juist voor rust en een langzaam tempo. Op Youtube zijn al filmpjes te vinden voor de beste Modelfit oefeningen voor thuis en het duurt dan ook vast niet lang meer voor deze trend overslaat naar Nederland!

Crossfit

Crossfit gaat in 2015 nog groter worden. Wat het inhoudt? Crossfit is een combinatie tussen gewichtheffen, atletiek, krachtoefeningen en hardlopen. Je traint bijna elke spier in je lichaam doordat je non stop rent, klimt, duwt, trekt en klautert. In 2014 werd dit vooral gedaan in rustige buitenwijken, het bos en oude legerterreinen maar de trend voor 2015 is om Crossfit te beoefenen in de Nederlandse binnensteden! De eerste groepen zijn al gespot.

Tekst Max Herlings

Foto: Picjumbo