Alles over het kopen van tenniskleding

tenniskleding

Het kan soms een hele zoektocht zijn om de juiste sportkleding te vinden. Zo geldt dit ook als je tenniskleding gaat kopen. Natuurlijk is het altijd een beetje aanvoelen wat lekker zit en wat niet. En daarbij is het handig te ontdekken, wat je nu mooi vindt om te dragen. Maar daarnaast is het ook goed om te weten wat er nog meer komt kijken, bij het kopen van tenniskleding. Ben jij benieuwd waar jij rekening mee moet houden bij dit koopproces? Lees dan snel verder om alles te weten te komen over het kopen van tenniskleding.

Lichte en ademende kleding

Tijdens het sporten is het belangrijk dat je lichte en comfortabele kleding draagt. Je kan het best té strakke kleding vermijden. Zo heb je bijvoorbeeld kleding die is gemaakt van een synthetische vezel. Dit is een licht stof die zorgt voor een geschikte vocht- en temperatuurregeling. Daarbij kan je in een licht kledingstuk ook het lekkerst vrij bewegen.

Houd er daarbij rekening mee dat je katoenen kleding ook beter uit de weg kan gaan. Deze stof neemt het lichaamsvocht wel op, maar het blijft daardoor wel langer nat. Hierdoor wordt je lichaam koud, waardoor je mogelijk kou kan vatten.

Was je outfit na het sporten

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, om na het sporten je tenniskleding gelijk in de was te gooien. Maar toch gebeurt het vaak genoeg dat sportkleding meerdere keren achter elkaar wordt gedragen. Dit is dus niet de bedoeling.

Er komt tijdens het tennissen natuurlijk zweet vrij, wat het niet fris maakt om vaker kleding achter elkaar te dragen. Maar daarnaast zetten de eiwitten, die zijn vrijgekomen uit dit zweet op, zich om naar onsmakelijke stink stofjes die in je kleding blijven hangen. En dit wil je natuurlijk niet!

Kies kleding die past bij de temperatuur

Last but not least: kies tenniskleding die past bij de juiste temperatuur. Tennis je vaak buiten in de kou? Dan is bijvoorbeeld een tennisjack die wind- en regendicht aan te raden. Tennis je op een binnenbaan? Dan is een losvallend shirt meer geschikt. Het is belangrijk om hier aandacht aan te besteden, zodat je lichaamstemperatuur op peil blijft.