Balmain

Balmain, het veelbesproken Franse modehuis is een pionier op het gebied van fashion. Uitgesproken, peperduur, maar one of a kind. Met jasjes en jurkjes van 10.000 euro en broeken van 5.000 euro is Balmain één van de duurste modehuizen van het moment.

Balmania

Geliefd bij de hele fashion industrie en celebs.  Onder leiding van creative directeur Christophe Decarnin groeide Balmain uit tot een succes. Ook werd door hem de term ‘Balmania’ geïntroduceerd. Decarnin maakte van Balmain een karakteristiek merk met een typische en herkenbare handtekening. Denk aan hoge schoudervullingen, leer, studs, Swarovski en details. Balmain deinst nergens voor terug en anno 2013 staat het Franse modehuis onder leiding van Olivier Rousteing. Ook hij houdt Balmania in stand en lanceert de ene na de andere collectie bestaande uit alleen maar pronkstukken

Gedragen door onder andere: Rihanna, Kim Kardashian en Rosie Huntington-Whiteley.

Over Balmain

Oorspronkelijk opgericht in 1945 door Pierre Alexandre Claudius Balmain die samen met Givenchy, Balenciaga en Christian Dior na de oorlog de kern waren van de groeiende Franse haute-couture industrie.  In de fifites ontwierp Balmain voornamelijk eenvoudige kleding met een elegante touch. Denk aan jurkjes met een jasje en avondjurken die populair waren onder Hollywoodsterren als Katherine Hepburn en Avan Gardner.