Mode 2013: Oversized

Strak is uit en wijd is in. Weg met de strakke kleding die je slanke model extra accentueert, we gaan je figuur met opzet verstoppen in wijde kleding zodat de buitenwereld mag gissen naar je slanke lijn. Gestructureerd volume heet de nieuwe trend en met wijde coconjassen, oversized truien en kokervormige rokken  ga je nu de wereld in.

Het nieuwe silhouet

Heb je een winterjas nodig voor de komende winter? We gaan je figuur veranderen en wel zodanig dat je er mee opvalt: “Het Nieuwe Silhouet”. Weg met dat strakke jack, je bent toe aan verandering. Lekker ruim en groot zodat je je vrij kunt voelen en bewegen. De grote merken als Céline, Chloë en Balenciaga maar ook de mindere fashiongoden komen met de nieuwe silhouetten: wijd en gestructureerd. Hoekige vormen en grote maten bepalen deze nieuwe modestijl. Mogelijk denk je “oh, wat raar”, maar alles went. Dus op naar de winkel voor een buitenmodel Crombie of een trui waarvan je denkt dat je er wel twee keer in kunt.

Volume

Gestructureerd volume heeft als basis couture, maar streetwear vormt ook een deel van de bron. Oversized sweatshirts en broekrokken die doen denken aan XXX-Large shorts en dat alles in de nieuwst ontwikkelde hippe stoffen. Silhouetten die van strak zijn omgevormd naar het tegenovergestelde: “extra wijd”. Afgerekend is er met de kleding die als een handschoen om je heen past. Je kunt je nu vrij bewegen in comfortabele ruimvallende kleding die er toch nog sportief uitziet en vooral geslachtsloos is, dus zowel vrouwen en mannen kunnen het dragen. Je drukt je nieuwe stijl uit met bijvoorbeeld ronde mouwen, het “Kenzo”-image of broeken die doen denken aan een paar bananen van “Balmain”. Of ga voor het simplistische van COS, elegantie ten top.

Celebs en bloggers

Niet zeker wat je wilt: laat je leiden door wat celebs of modebloggers allemaal aan durven te trekken. Stijlicoon Muze Kristen Stewart bijvoorbeeld die goochelt met vormen, kleuren en details: een mannenbroek met onopvallende opengewerkte details met stiletto’s er onder. Of Julia Sarr-Jamois en Caronline Issa die de voorkeur geven aan extra grote truien in combinatie met een plooirok en open-toe laarzen.

Kunst

En denk je nu wat je allemaal moet doen met je superstrakke jeans en kleine topjes? Is het niet zo dat er altijd een tegenstroom is? Alles is mogelijk in modeland. Wordt wijd, hoekig en vormloos het nieuwe modebeeld, wat let je om dit te combineren met je strakke spullen. Lekker experimenteren en van beide het beste kiezen om een geweldige combinatie te creëren, is ook een kunst.