Dit moet je niét doen bij het schoonmaken van je zomerschoenen

Het goed schoonmaken van je zomerschoenen is belangrijk. Wel zijn er een aantal dingen die je niet moet doen. Om te voorkomen dat je jouw schoenen beschadigt of vlekken verergert, moet je de volgende dingen écht niet doen.

Tip 1: Gebruik niet te weinig of teveel water

In de bovenstaande tips over het schoonmaken van schoenkurken heb je geleerd dat vocht goed is, maar veel water niet erg nuttig is. Daarom wordt het niet aanbevolen om de kurken schoenen volledig onder te dompelen in een kom met water. Kurk en water gaan niet goed samen. Als er te veel water is, zal dit waarschijnlijk de structuur van de kurk aantasten, wat resulteert in een slechte materiaalkwaliteit, wat resulteert in verslechtering van de schoenen.

Tip 2: Schuursponsjes zijn een no-go

Wanneer je hardnekkig vuil overal wilt verwijderen, kunt u een schuursponsje en wat schuurmiddelen gebruiken. Als je de kurk van je schoenen wilt schoonmaken, doe het dan alsjeblieft niet! Zowel schuursponsjes als schuurmiddelen kunnen aanzienlijke schade aanrichten. Hierdoor verliest de kurk zijn oorspronkelijke structuur, wordt minder krachtig en kan niet meer goed functioneren. Helaas, omdat je nu de schoenmaker moet vragen om de kurk te vervangen, is de kans groot dat je de schoen zelfs helemaal weggooit.

Tip 3: Gebruik geen wasmachine

Als weken in water niet goed is voor de kwaliteit van de kurk, dan begrijp je ook dat wassen in de wasmachine niet goed is voor de kwaliteit van het materiaal. Nu zijn je kurken schoenen niet alleen volledig ondergedompeld in het water, maar schudden ze ook heftig. Dubbel probleem, want de kans dat al dat tuimelen de kurk zal beschadigen is erg groot. En je wilt toch niet dat de kurken schoenen beschadigd raken door het schoonmaken?