Mode winter 2015 heren: prints

Bij de vrouwencollecties zien we het wel vaker: een outfit die compleet bestaat uit prints. Bij heren is het nog even wennen maar designers voorspellen dat dit najaar een grote verscheidenheid aan prints niet meer is weg te denken uit de kledingkasten van mannen. Waarom ook niet? Opvallend is het zeker en het is eens wat anders dan die effen kleuren waar mannen zo dol op lijken te zijn!

Louis Vuitton

Bij Louis Vuitton gingen ze voor een speels pak bestaande uit blouse, pantalon en colbert in dezelfde print. De print bestaat uit kleine boompjes met bolle, ronde takken. Zoiets zagen we nog niet eerder! De witte schoenen en het nek tasje (met dezelfde print) maken het helemaal af. Wat zo bijzonder is, is dat ondanks alle prints het geheel rustig blijft.

Valentino

Dit is nog eens gentlemen in een modern jasje! Het strak gesneden pak is gemaakt van zijde en dankzij de hogere pijpen zijn je enkels zichtbaar. Smaakvol maar toch modern. Door het stofgebruik, de kleuren en de prints zul je eruit zien als een chique, Britse lord. Ja, Valentino zet even een van de beste looks van dit najaar neer. Zo hopen we alle mannen te zien aan het einde van dit jaar!

Alexander Wang

Onze favoriete Amerikaanse designer Alexander Wang weet ons weer te verrassen. Hij zet een prachtig silhouet neer. Gemaakt van zwart satijn, dus ideaal voor de winterse kou. De print van grote, grijze bloemen is perfect. Niet te vrouwelijk maar wel erg verfijnd. De stoere sneakers met hoge zolen maken het af. En mogen we een compliment geven voor de rugzak?! Dat is als het aan ons ligt, de nieuwe it-bag voor de heren.

Givenchy

Wauw, Givenchy maakt ons even sprakeloos. Dit is nog eens een smaakvol geheel! Ondanks de hysterische print en de felrode kleuren wordt het niet ordinair en te druk. Nee, het is en blijft een smaakvol ensemble waarin sommige mannen er vast smoking hot uit zullen zien! Hoe bijzonder is het dat de print van de overjas precies aansluit met de print op de blouse. De leren boots maken het plaatje helemaal af.

Etro

Bij Etro gingen ze voor een ingetogen en rustige look. Geen drukke kleuren en de prints waren ook niet overdadig. Simpel bruin met een paisleyprint die niet teveel in het oog springt. De ingesnoerde taille is bijzonder en zagen we nog niet eerder voorbij komen. De simpele brogues passen perfect bij het pak. Niet de meest uitbundigste en opvallendste look. Maar hey, ingetogen kan ook erg mooi zijn!

Tekst Max Herlings