Mom jeans: nieuwe musthave jeans

Het woord mom jeans sloeg na 2003 pas echt aan toen het in Saturday Night Live werd gebruikt voor een parodie. Uit de mode, doet je figuur geen goed werd er gezegd. Helemaal niet flatterend dus. Toch zagen we dit jaar diverse celebs en fashionbloggers rondlopen in deze broek. Komt het door het verlangen naar betere tijden en vinden we het heerlijk om de nineties te herleven? Of zal het komen doordat de hoge taille je dunner doet lijken, maar tegelijkertijd je achterwerk plat maakt?

Rare vormen 

In het artikel over de denim herfst trends werd al gezegd dat deze broek niet voor iedereen is weggelegd. De (elastische) taille loopt tot over de navel, heeft smalle pijpen en is wat breder bij de heupen. Meestal lichtblauw, laat de broek een vreemde ruimte achter bij het kruis. 

Hoe te dragen?

Gelukkig hebben de makers van de modernere mom jeans ons de awkward kruis experience bespaard. De modellen van nu hebben een betere pasvorm. Volgens Topshop’s Madeleine Evans werden ze dit jaar geïnspireerd door meiden die hun moeders oude Levi’s uit de kast trokken. “Het leuke eraan is dat je hem nu makkelijker kan combineren. Met blouses en T-shirts, in combinatie met platte schoenen of hakken. De jongere dames  dragen de mom jeans met een crop top en sneakers.” 

Voor wie?

Voor de mom jeans moet je lange benen hebben, het model laat je namelijk kleiner lijken in de lengte en voller in de breedte. Door de pijpen op te rollen kun je het model zo lang/kort maken als je wilt. Dames met wat bredere heupen moeten uitkijken. Vanwege de high waist in dit model, worden je heupen nog meer benadrukt.