Moschino ss 2015: Barbie en roze

De collectie van Jeremy Scott voor Moschino was er een waar bijna iedereen naar uitkeek. Na de succesvolle herfst-wintercollectie van vorig seizoen, waar we Spongebob Squarepantssweaters zagen en Mac Donalds telefoonhoesjes, was de druk erg hoog voor de Amerikaanse ontwerper.

Barbie babe

Nadat er op social media foto’s werden verspreid van een iconische pop – in het roze wisten we al wat we te zien zouden krijgen: Barbie.

jcrop-preview

Levensgrote Barbies liepen zelfverzekerd en flirterig te spelen met het publiek. Al bij de eerste look wisten we al dat het een groot verkleedfeestje zou worden. De platinablonde modellen deden niet aan subtiel: zij waren vanavond Barbie, tot aan de schoenen toe.

Collectie

De excentrieke Scott kwam met tassen in de vorm van een jukebox, tassen in de vorm van een roze bikerjasje, zelfs de roze hartjesbril was van de partij.

Barbie love

“Ieder meisje en homoseksueel houdt van Barbie. Ik ook” zei de ontwerper backstage. “Je kunt bijna niet van haar houden; ze is bijna perfect” zegt Scott. “Ze is een grote zus, ze had altijd leuke baantjes, droeg de leukste outfits. Ze maakt iedereen blij, brengt altijd vreugde. Dat hebben we gemeen.”

Party hard 

Vreugde was er genoeg. Scott slaagde erin om de feeststemming erin te houden. Zo was er een Barbie met rolschaatsen, Barbie die ging sporten (Daphne Groeneveld), een preppy Babrie in Chanel stijl, en Barbie zoals we haar het liefst zien: in een over the top lipstick roze avondjurk met glitterpailletten.

Geschreven door Aminanta Minte