Milan Fashion Week 2014

Milaan Fashion Week is nog maar net begonnen, maar kent nu al een aantal hoogtepunten. Net zoals bij de vorige twee Fashion Weeks is het publiek heel erg belangrijk. Wie zit er frow (chique voor frontrow)? Welke modellen zijn er aanwezig? Allemaal heel erg van belang, maar uiteindelijk gaat het om de collecties. Hier een aantal looks uit de beste shows die er tot nu toe zijn geweest.

Fendi

Karl Lagerfeld was in een goede bui en startte zijn collectie voor Fendi daarom met vrolijke orchideeën. Wat daarop volgde was nog mooier: 3D orchideeën op jasjes en jurken. Daarna zagen we veel streetwear: gescheurde sweaters, rijbroeken en trenches en allemaal in de kleuren zwart, grijs en wit. Fendi ging de sporty kant op maar mixte dat met zachte kleuren om het vrouwelijk te houden.

Max Mara

Max Mara hield haar collectie jong en speels. Alles klopte: van de flaphoeden met prints, tot aan de bijpassende laarzen. De collectie kwam rechtstreeks uit de seventies: flowerpower! Het modehuis hield de collectie simpel, maar elegant. Max Mara creëerde een collectie die iedere vrouw wilt dragen.

Fausto Puglisi 

Fausto Puglisi is een designer om niet te vergeten. De upcoming ontwerper staat bekend om ‘over de top’ te gaan, maar voor zijn lente-zomercollectie hield hij zich aardig in. De ontwerper creëerde een strakke en sexy collectie. Wat we zagen was een feest voor het oog: de ontwerper liet grafische vormen en tribal prints terugkomen in diverse prints.  Driehoeken, cirkels: ze kwamen allemaal terug in de looks. De polo’s en korte rokken gaven weer eens aan hoe belangrijk het sportieve aspect is.