Must visit: Alexander McQueen expositie in Londen

Je herinnert je vast wel de glorieuze Alexander McQueen tentoonstelling in het Costume Institute in New York’s Metropolitan Museum of Art in 2011. Een expositie waar de mooiste creaties van de Britse designer werden tentoongesteld. Een regelrechte hit in The Big Apple, maar gelukkig kunnen we daar binnenkort van gaan genieten bij onze overburen: want de expositie komt -3 jaar later- naar Londen.

Savage Beauty

V & A heeft zojuist aangekondigd dat de Alexander McQueen tentoonstelling opnieuw zal worden gepresenteerd onder de naam: Savage Beauty. De expositie zal beginnen in het voorjaar van 2015 in Londen.  Het is de eerste en grootste overzichtstentoonstelling van het werk van McQueen, die zelfmoord pleegde in februari 2010. Zijn visionaire oeuvre zal tijdens deze expo worden gepresenteerd.  Van zijn 1992 MA afstudeercollectie tot de onvoltooide herfst/winter collectie uit 2010. Het leuke is dat McQueen’s ontwerpen tentoongesteld worden in dezelfde dramatische setting en het gevoel voor spektakel, iets dat altijd terug kwam in zijn catwalk shows. Benieuwd wat je kunt verwachten? Bekijk hieronder het filmpje van de expo in New York.

Wanneer

Ben je dus een echte Alexander McQueen fan? Dan is een retourtje Londen zo geboekt. Vanaf 25 april zijn de tickets te koop via vam.ac.uk.