New York Fashion Week 2014: Marc by Marc Jacobs

De herfstcollectie van 2014 bij label Marc by Marc Jacobs staat in het teken van Samurai Gamer girls, meisjes die je tegenkomt in de Japanse animatie strips. De modellen paradeerden over de catwalk op de New York Fashion Week van 2014 op de melodie van Alice in Wonderland.

Moonboots, logo prints, strakke paardenstaarten en ninja zakdoeken. In de herfst van 2014 domineren meisjes de wereld en deze collectie draagt daar zeker aan bij. De modellen van Marc by Marc Jacobs waren gehuld in vechterbaasjes-achtige outfits. Denk aan plooien, kokerrokken en sweaters met een col. En dat de modewereld gek is op deze nieuwe inslag van het modelabel is wel duidelijk. Critici omschrijven de show van Jacobs als één van de meest dymanische shows van de New York Fashion Week tot nu toe. Zou iemand de voormalig LV creative director kunnen overtreffen?

Designer Bartley die werd aangesteld om de lijn als een echte modecollectie te herstellen vertelde hierover. ‘’Ik ben begonnen met de Power Rangers… Ik wilde een jeugdige maar sterke uitstraling creëren. Ze is een meisje met karakter en is onafhankelijk vergeleken met andere meiden’’, aldus de ontwerpster.

Benieuwd naar de volledige show? Bekijk hieronder de video!

Beeld: Flickr