Nieuwe schoenen inlopen: lees deze onmisbare tips

Nieuwe schoenen inlopen

Nu de winter er weer aankomt gaan we andere schoenen dragen. Het moment dus op schoenenjacht te gaan! Als je een leuk paar nieuwe schoenen hebt gekocht is het wel belangrijk dat je deze schoenen goed inloopt. Zeker als dit nette schoenen voor werk zijn is het niet verstandig er meteen een hele dag op te gaan lopen, dan doen je voeten erg pijn aan het eind van de dag. Gelukkig hebben wij wat tips om voor je om dit te voorkomen, zo wordt schoenen inlopen ene koud kunstje.

Schoenen inlopen: rustig opbouwen

Met nieuwe schoenen is het belangrijk om het op te bouwen. Loop wel dagelijks even in je nieuwe schoenen, maar begin met een paar uurtjes inlopen. Dit kan je langzamerhand uitbreiden. Op deze manier kunnen je voeten rustig wennen aan de nieuwe schoenen en zullen de schoenen ook niet meer zo knellen of pijn doen.

’s Avonds thuis inlopen (met dikke sokken)

Het is het handigst als je je nieuwe schoenen eerst thuis draagt. Hierdoor kan je rustig aan doen en worden je schoenen ook niet meteen vies en hoef je ze niet meteen schoon te maken. Het gaat extra snel als je een paar keer de trap op en af rent! Een extra tip is om je schoenen ’s avonds in te lopen. Na een hele dag gelopen te hebben zijn je voeten namelijk wat dikker, waardoor je de schoenen net wat beter kan uitrekken. Het helpt natuurlijk al helemaal als je dikke sokken in de aantrekt tijdens het schoenen inlopen.

Leren schoenen? Gebruik vochtige sokken

Leren schoenen inlopen werkt wat anders dan normale schoenen. Er is zelfs een speciaal trucje om leren schoenen in te lopen te versnellen! Maak je sokken iets vochtig met warm water en trek dan de schoenen aan. Loop nu zo lang mogelijk op je schoenen. Het loopt natuurlijk niet heel lekker, maar je schoenen zijn zo wel snel ingelopen ;). Door het vocht zet het leer namelijk wat uit, waardoor het sneller ruim genoeg om je voet zit.

Met deze tips moet het helemaal lukken om jouw nieuwe (leren) schoenen in te lopen. Heb je nu super veel zin gekregen in nieuwe schoenen kopen? Neem eens een kijkje op de site van de Herenschoenenwinkel, waar ze geweldige schoenen van Rehab of Magnanni verkopen voor op werk of een andere nette gelegenheid.