On trend: de seventies look

We gaan de zomer van 2014 terug in de tijd naar de jaren ’70. De seventies style is helemaal terug van weggeweest. Denk aan flamboyante blouses, de hobo tas, bloemenprints en natuurlijk broeken met wijde pijpen ook wel de flare pants genoemd. De jaren ’70 herleven aankomende zomer. Ga dus voor een groovy outfit! De winkels zijn al volop begonnen dus sla je slag.

De seventies look

In de rekken van H&M, Zara en River Island herleven de seventies volop. Deze look shop je dus tegen een betaalbaar prijsje. Key items voor de ultieme look zijn natuurlijk een flared jeans/ broek in combinatie met een bohemien blouse en een flaphoed á la Brigitte Bardot. Als accessoires kun je kiezen voor een grote zonnebril en een paar wedges voorzien van gevlochten rieten details. De zomer komt eraan dus begin maar alvast met het samenstellen van je jaren ’70 outfit!

Flared jeans

Kenmerkend voor de jaren ’70 zijn natuurlijk de flared jeans, ook we broeken met wijde pijpen genoemd. Je kunt dit seizoen kiezen uit verschillende materialen. Ga voor soepele stoffen zoals chiffon en zijde of ga voor een stoere jeans.

Peer figuur

De flared jeans is met name zeer geschikt voor vrouwen met een peervormig figuur. De wijde pijpen brengen het peer figuur in proportie doordat de onderkant van de broek compenseert met de bovenkant (in dit geval de heupen en dijen). Draag flared jeans over lange laarzen om extra lengte te creëren.