Peter Pilotto, go-to label van 2014

Wie? Het Londense label Peter Pilotto wint al Jaren vele modeharten, maar dit seizoen lijkt het merk extra in de schijnwerpers te staan. Zal het komen door de samenwerking met de Amerikaanse retailer Target waar Pilotto een budget collectie voor ontwierp? Of lijkt de modemedia het luxe label steeds meer en meer te gaan waarderen?

Print mania

In 2007 werd Peter Pilotto opgericht door de Oostenrijkse Peter Pilotto en de half Belgische/half Peruaanse Christopher de Vos. Met architectonische vormen en eyepopping prints, belichaamt de statement stukken van het label modern maximalisme. Denk veel kleur en opvallende designs, het handelsmerk van het vrolijke label.

Grafische prints en kracht

Momenteel razend populair: de klokrok gemaakt van een katoen-mix en de grafische jurk voorzien van orchideeën. Maar volgens de ontwerpers zijn dat niet de enige hot pieces.  Gelaagde heldere kleurrijke, energieke grafische prints resulteren in een zeer krachtig effect’’. En daar kunnen we het onmogelijk niet mee eens zijn!

Prijzen

Helaas zijn de prijzen minder kleurrijk. Voor een trui betaal je al gauw 480 euro en jasjes heb je al voor een bedrag van €1.190.