Proenza Schouler S/S 2015: Amerikaanse sportswear

De collectie van Proenza Schouler lente-zomercollectie 2015 is typisch Amerikaans. Ontwerpers Lazaro Hernandez en Jack McCollough geven ons polo’s, die opnieuw worden uitgevonden als jurken. Argylepatronen komen terug op oversized tops, en zelfs windbreakers worden niet met rust gelaten: die komt ook onder de argyleopdruk (preppy ruitjes patroon) te zitten. Het materiaalgebruik in deze collectie is misschien wel het opvallendst. Chiffon, leer en geweven materialen geven een luxe en moderne vibe aan de lente-zomercollectie van Proenza Schouler. 

Ready to wear

De collectie bestond ‘gewoon’ uit parka’s, polo’s, blouses en geplooide rokken. “Onze versie van American sportswear,” aldus Hernandez. Natuurlijk is dat slechts de helft van de collectie. De ontwerpers zijn begonnen met typische basisstukken maar het zouden geen designers zijn als ze zouden experimenten met design, kleuren en materialen.

Proenza & leer 

Zo werden Proenza’s parka’s gemaakt van laser-cut  en colourblocked leer;  polo’s werden met de hand gebreid en met lederen details versierd over de borst. Opzoek naar een T-shirt? Proenza Schouler ging voor leer met gehaakte naden. Wat de leren broek betreft: de ene broekspijp had een andere kleur dan de andere.