De stijl van Courtney Love

Deze 50-jarige rocker is een stijlicoon op haar eigen manier. Misschien niet voor de hand liggend of altijd perfect maar wel zichzelf en vaak bijzonder! De weduwe van Kurt Cobain maakte in de jaren een heuse metamorfose door. Van wilde grungegodin naar een volwassen vrouw die straalt op de rode loper en wegloopt met designers als Versace en Dior.

Rockchick

De jaren 90 waren wilde jaren voor Courtney. Ze toerde over de wereld met haar grungeband Hole, haar man Kurt Cobain pleegde zelfmoord, ze werd depressief en er was veel drank en drugs. Haar kledingstijl in deze jaren was vooral te beschrijven als grungy. Liefelijke jurkjes met daaronder legerkisten en een oud overhemd eroverheen, gescheurde spijkerbroeken en ongewassen haar en het mixen en matchen van oubollige bloemenprints met leer en denim. Ook haar en make-up werden nonchalant gedragen, een beetje uitgelopen en on gekamd. Alles kon en mocht in de grunge tijd. Je zou rustig kunnen zeggen dat Courtney de grungegodin was en Kurt Cobain, frontman van Nirvana, een grungegod.

Casual cool

Na wat jaren uit de publiciteit te zijn gebleven, sloeg Courtney een paar jaar geleden keihard terug. De commentaar die ze zoveel ontving over haar onverzorgde look moest maar eens afgelopen zijn! Haar nieuwe stijltje was chique, volwassen en paste perfect bij een vrouw die tegen de 50 liep.

Truttig werd het nooit, door het gebruik van veel zwart, leer, doorschijnende stoffen en het mixen en matchen van prints, bleef Courtney haar rock imago trouw. Ook in het haar en de make-up waren hele transformaties te zien. Het haar zag er gezonder uit en qua make-up bleef het, op enkele uitzonderingen na, heel erg rustig.

Courtney goes couture

Op rode lopers pakt Courtney de afgelopen jaar flink uit. Ze is best buddies geworden met Karl Lagerfeld (nadat ze eerst ruzie hadden), loopt weg met Versace, Dior en ze was het gezicht voor Saint Laurent. Geen bijzondere, opvallende jurken en nineties looks meer. Nee, ze draagt simpele stukken in simpele kleuren die perfect passen bij haar doorgeleefde look. Ja, je kunt zeggen wat je wilt maar met de connecties van Courtney en haar rode loperlooks kunnen wij niet anders dan Mevrouw Love uitroepen tot een heus stijlicoon!

Tekst Max Herlings