Experts: reinig je schoenen om verspreiding van ziektekiemen te voorkomen

Het Coronavirus houdt de wereld in zijn greep. Het heeft zelfs invloed op de mode industrie. Om verspreiding te voorkomen moet je zo voorzichtig mogelijk zijn. Zo moet je volgens wetenschappers zelfs letten op je kleding en schoenen. Hoe je dat doet? Je leest het in dit artikel!

Zool is een riskante plek

Deskundigen zijn het erover eens dat de zool van de schoen een riskante plek is als het gaat om het mogelijk dragen van het virus. Zodoende is het belangrijk om je schoenen regelmatig in de wasmachine te gooien. Dit zou voldoende moeten zijn om ziektekiemen op de schoenen te doden, zo stellen experts. Gebruik de warmste stand van de wasmachine gebruiken om de ziektekiemen zo effectief mogelijk te doden.

Gebruik een desinfecterend middel

Tevens is het verstandig om je schoenen regelmatig te reinigen met desinfecterend middel. Een doekje met 70 procent alcohol moet voldoende zijn. Gebruik daarnaast een tandenborstel om alle delen van je schoenen goed schoon te maken. En ook belangrijk: draag de schoenen niet in huis om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen.

Was niet alleen je schoenen, maar ook je kleding

Uiteraard is ook het wassen van je kleding en het voldoende wassen van je handen belangrijk om verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. Ook in dat geval komt de wasmachine en een desinfecterend middel goed van pas. Ben je naar de winkel geweest? Gooi je kleding na één dag in de was.

Stappenplan om schoenen te disinfecteren

Gebruik tenslotte dit stappenplan bij het desinfecteren van schoenen:

  1. Maak eerst de schoen schoon met water en een tandenborstel.
  2. Haal het vuil uit de zijkanten en zolen van de schoen.
  3. Gebruik een doekje met minstens 70 procent alcohol om de schoen te desinfecteren.