Mannelijke modellen: The money guys

Kate Moss, Naomi Campbell, Adriana Lima en natuurlijk onze eigen Doutzen. Iedereen kent deze dames wel. Zij behoren al jaren tot de top, zijn wereldberoemd en verdienen bakken met geld met hun uiterlijk. Maar wie zijn hun populairste mannelijke collega’s?

Sean O’Pry

Deze 25 jarige Amerikaan werd op 17 jarige leeftijd ontdekt door een scout op MySpace. Daarna ging het snel: campagnes voor onder andere Calvin Klein, Giorgio Armani, Fendi en Versace. Sean O’Pry is niet alleen een fotogeniek model. Dat hij het ook goed doet op de catwalk was te zien bij onder andere Givenchy en Yves Saint Laurent. Ook was O’Pry het gezicht van Viktor & Rolf’s Spicebomb parfum.  Zijn vermogen? Een slordige 6,5 miljoen dollar.

David Gandy

Deze 34 jarige Britse alleskunner (naast modellenwerk schrijft hij, ontwerpt hij ondergoed en doet hij veel met goede doelen) is al jaren de favoriet van Dolce & Gabanna. Zo was hij het gezicht van het parfum Light Blue en liep hij mee met verschillende shows. Ook werkte hij samen met Hugo Boss, Zara en H&M. In 2013 mocht hij ruim 1.3 miljoen dollar op zijn rekening ontvangen.

Jon Kortajarena

Versace, Cavalli, Karl Lagerfeld, Diesel en Tom Ford. Zomaar wat namen met wie dit 29 jarige model gewerkt heeft. De geboren Spanjaard is naast modellenwerk dol op lezen en fotografie. Ook speelde hij een rolletje als homoseksuele escort in Tom Ford’s film A single man. Met zijn looks heeft Jon al rond de 80 miljoen dollar verdient.

Gabriel Aubry

De ex van Halle Berry heeft het goed voor elkaar: campagnes voor Tommy Hilfiger, DKNY, Valentino en Versace en een salaris van zo’n 4,5 miljoen dollar per jaar. Hij was het enige model die zowel een cover als vier reportages in dezelfde Italiaanse Vogue had staan. Ook wordt de Canadees geregeld genoemd door People’s Magazine als een van de mooiste mannen wereldwijd.

Simon Nessman

Half Canadees en half Oostenrijks, de 25 jarige Simon is een bekend gezicht in de fashion industry. Hij is het gezicht voor Armani en voor Michael Kors. Ook hij deed campagnes voor D&G, Givenchy, Lanvin, Ralph Lauren en Versace.  Nessman verdient ruim één miljoen dollar per jaar. Zijn vermogen wordt geschat op 10 miljoen dollar. Niet verkeerd voor een jongen van het platteland.

Tekst Max Herlings