Trend Report 2015 Lente: Rood

Vandaag is rood! En niet alleen vandaag, nee heel de lente! Want rood is misschien wel dé kleur van het aankomende seizoen. Rood mag en niet meer alleen op je lippen of op je nagels, maar in je hele outfit!

Dolce & Gabbana

We wijdden al een heel artikel aan de Spaanse stijl van Dolce & Gabbana en daarin kwam de kleur rood natuurlijk enorm veel voor! Bij het merk liepen er veel modellen in de rode kleur. Zo kwamen er hele rode pakjes langs, maar rood werd ook als detail gebruikt in veel kleding. Zo is er bijvoorbeeld een prachtig rood shirt bewerkt met enorm veel diamantjes. Door deze glimmers valt de rode kleur minder op en trekken de diamanten juist de aandacht!

Miu Miu

Bij Miu Miu was er in de meeste outfit wel een touch of red te vinden! Zo combineren ze bijvoorbeeld een rood jasje met de nude-kleurige kleding. Of een stoere, leren rode rok gecombineerd met een zwart met paarse top. Ook waren er veel rode accessoires te vinden: tassen, zonnebrillen en schoenen hadden ook veel rode details! Deze rode kleding in combinatie met de rest van de kleurrijke kleding en kanten lagen, is perfect!

Comme des Garçons

De hele lente-collectie van Comme des Garçons bestond uit rood. Rode jurkjes, rode jasjes, rode blousejes, rode jassen. Je noemt een rood kledingstuk op en Comme des Garçons heeft het! De kapsels waren enorm over de top en de vormen van de krulspelden zaten er nog in, maar het past bij de over de top-items van het merk! Rood kwam zelfs terug in de make-up: de lippen waren als rode poppenlipjes gestift.

Louis Vuitton

Bij Louis Vuitton was rood niet de meest gebruikte kleur, maar wel een prachtige toevoeging aan de show! Rood zagen we eigenlijk alleen in de jurken! Zo waren er twee prachtige rode jurken van Louis Vuitton. Meerdere tinten rood zorgen ervoor dat de jurk er prachtig uitziet. Bij de ene jurk zijn de mouwen een soort see-through wat ook een leuk effect geeft. Ook is er een mooie rode jurk met een shiny effect. Prachtig in combinatie met die ‘matte’ stof!

Céline

Ook bij Céline kozen ze voor rood. Op de catwalk showde een model een prachtige lange rode gebreide jurk. Doordat er ook blauw gebruikt wordt in de jurk, krijgt de rode kleur een andere look. De jurk wordt gecombineerd met een rode clutch en spierwitte schoenen. Ook liepen er modellen in jurken met rode bloemen. De rode rozen met groene blaadjes, kleurde de jurk. Maar niet alleen in de kleding, ook droegen ze bij Celine alleen rode schoenen bij monotone kleding.

Tekst Karlijn van Mil