Eugenia Kim: Designer in het zonnetje

Eugenia Kim, waarschijnlijk heb je nog nooit van haar gehoord maar daar moet verandering in gaan komen!  Deze designer staat bekend om haar bijzondere hoofddeksels die variëren van hoeden tot petten en van mutsen tot baretten. Heel leuk en vooral lekker vernieuwend.

Geluk bij een ongeluk

De designer werd geboren in de Verenigde Staten en is van Koreaanse afkomst. Nadat ze afstudeerde als psychologe en ging werken als dokter kreeg ze een zwaar ongeluk. Ze brak haar rug en na maandenlang revalideren veranderde haar hele leven. Ze ging studeren aan de Parsons School of Design en kwam zo de modewereld binnen. Na een mislukt kappersbezoek in 1998 schoor ze haar haar eraf en ontwierp een verenhoed om haar kale hoofd te bedekken. Deze hoed kreeg zoveel complimenten dat Eugenia besloot alleen nog maar hoeden te maken.

Inspiratie

Dat Eugenia Kim haar inspiratie overal vandaan haalt wordt wel duidelijk als je naar haar collectie kijkt. In de winter ziet ze vrouwen het liefst met wollen mutsen of met een goede baret op. Niets bijzonders toch? Nou, Kim versiert haar breisels en hoeden met allerlei teksten en afbeeldingen. Een muts met de tekst ‘’Ceci n’est pas un chapeau’’ (dit is geen pet) naar een bekend schilderij van Magritte, baretten met kattenoren die zijn gemaakt uit geweven glitters of uit vilt en een wollen muts met Mickey Mouse oren.

Eugenia Kim: Designer in het zonnetje. Alles over hoeden en pettenontwerpster Eugenia Kim: leuke fashion items voor je hoofd. Petten, hoeden en meer.

Uitpakken

De zomermaanden zijn ook bij Eugenia Kim de tijd om uit te pakken. Canvaspetten met fleurige prints wisselt ze af met fedora’s die of van zijden of van of hennep zijn en zijn afgemaakt met een kleurrijk detail. Ook haar grote flaphoeden hebben letterlijk een bijzonder randje! Om elke hoed heen zit nog een kleine rand van tule die voor een extra speels effect zorgt.

Prijzen

De prijzen van Kim’s collectie verschillen heel erg. Voor €130 heb je een baret, de grote flaphoeden zijn te koop voor €370. De collectie is online te bestellen. 

Tekst Max Herlings