Trend report: de smoking voor dames

Gaat de hedendaagse vrouw terug in het pak? De jurken en rokken in de kleerkast en een twee- of driedelig kostuum wat met een strak lijnenspel de aandacht op de moderne vrouw vestigt. Een leuk overhemd, een flitsende stropdas en een hoed zorgen voor de finishing touch en een casual look. De comeback van het pak of de Le Smoking is eigenlijk niet nieuw aangezien het is niet de eerste keer dat vrouwen teruggrijpen naar het kostuum in de modegeschiedenis.

De jaren ‘20

In de ‘20s droeg Marléne Dietrich ze al en Yves Saint Laurant introduceerde in de ‘60s met succes het vrouwenkostuum opnieuw. Stella McCartney is nu de grote voortrekker van het pak, maar ook andere merken als Balmain, komen er mee voor de dag.

Be a wo(man)

Een kostuum doet een vrouw er sterker en onafhankelijker uitzien, maar kan mannelijk ogen. Wil je de mannelijke kant wat verzachten kies dan een combinatie met een rok. Ok kies voor getailleerde blazertjes om de aandacht wat meer te vestigen op het bovenlichaam.

Styling tips

Kies een kostuum dat goed van snit is met een aantal leuke blouses om af te wisselen.  Het klassieke zwarte pak blijft in met een wit hemd, high heels en een aantal goedgekozen accessoires.

Je kunt natuurlijk de klassieke look doorbreken met bijvoorbeeld een brede of baggy broek, een strak vestje of een gekleurde blouse. Laat het jasje eens thuis en draag er een baret bij.

Mix & match

Een andere aanpak is een deel van het kostuum te combineren met andere kleding. Een kostuumvest met een jeans, een cocktailjurk onder het jasje, een losse tuniek in plaats van een blouse. Verfraai het geheel nog met felrode lipstick, gemanicuurde nagels en een frivool kapsel voor extra glamour.

jcrop-preview

Flatteren is key!

Zorg er voor dat je outfit je flatteert, zolang dit het geval is kun je alles pakken wat je wilt en een revolutionaire combinatie creëren. Wees niet bang voor ruime pakken en oversized blazers als het je staat. Getailleerd zal de meesten beter staan maar als je durf hebt kun je ook een legging nemen.

Fantaseer erop los!

Geef je fantasie de ruimte en combineer naar hartenlust. Mannelijke accenten als overhemden en sjaaltjes combineer je met een plooirok en high heels. Een ruime broek met wijde pijpen en een shirt of oversized jasje doet het ook goed. Vergeet hierbij ook de kleuren niet en probeer pakkende kleurcombinaties te vinden voor een perfecte look.

Wees tevreden!

Wat je ook kiest, verlies niet uit het oog dat je zelf bepaalt wat de ultieme combinatie voor je is. Zolang het je staat en je bent er tevreden over heb je de perfecte vrouwelijke uitstraling te pakken.