Trends 2014 fashion: Pastelkleuren

Een regenboog van zachte pasteltinten regeert gedurende de 2014 collecties van verschillende modehuizen . Bij  Jason Wu, Prabal Gurung en Rebecca Taylor zijn de Italiaanse ijssalon kleurtjes volop aanwezig en modellen paraderen in lila, mintgroen, babyblauw en roze over de catwalk.

Suikerspin zoet

Pastelkleuren zagen we ook al in de zomer van 2012, maar ook in het voorjaar van 2014 mogen deze zoete suikerspin kleuren weer. Daarnaast maakten we afgelopen winter al kennis met de pastelroze winter jas die op de catwalk werd gespot bij Céline, Carven en Mulberry. Dat deze trend dus doorloopt in andere kledingstukken aankomende lente, zal dus niemand verbazen.

Highstreet

Ook bij Zara, H&M en Primark zagen we de terugkeer van pastelkleuren. Met een printje of effen, er wordt volop geëxperimenteerd aankomend voorjaar.

Flatterend en frivool

Het beste van de pastel trend? Kies de meest flatterende pastelkleur die bij je past en draag het met het silhouet dat bij je figuur past. Shorts, bomberjacks, rokjes en jurkjes, in 2014 zijn pastelkleuren in allerlei kledingstukken en outfits verkrijgbaar. Van een mintgroen shorts- pak of een sexy-CEO lila jurk, de sky is the limit als het op pasteltinten aankomt dit voorjaar.