Victoria Beckham opent eerste winkel in Londen

Alle ogen zijn donderdag 25 september gericht op Victoria Beckham. De Britse ontwerpster opent namelijk haar eerste winkel in Dover Street, Londen. De flagship store is 561.116 vierkante meter en bestaat uit drie verdiepingen. De winkel heeft iets weg van een kunstgalerij. Volgens Women’s Wear Daily noemy Beckham de winkel haar ‘tweede huis in Mayfair’.

Inspiratie 

 “Alles is door mij bedacht: van de kleding, tot aan hoe de winkel eruit moest komen te zien. Dit is de manier waarop ik mijn kleding wil verkopen” zegt de ontwerper.  Samen met architect Farshid Moussayi bedacht ze een conceptuele ruimte die ook warmte moest uitstralen. Opvallend is het feit dat er geen kassa’s in de flagship store staan. Beckham vindt kassa’s ‘lelijk’ en daarom worden de betalingen via iPads voltooid.

Rechtstreeks van de catwalk 

Vic vindt het belangrijk dat vrouwen daadwerkelijk de spullen kunnen kopen die zij in tijdschriften en op de catwalk zien. Volgens CEO Zach Duane is de Beckham flagship store een reflectie van de ontwerper. “De mensen die hier komen, willen iets beleven, ze willen zien wie de ontwerper is. Daar zal de kracht van de winkel liggen.” 

Inrichting

De kleding hangt aan rails die weer aan het plafond bevestigd zijn. Het plafond is gemaakt van roestvrijstaal materiaal, net zoals een gedeelte van de vloer. Boven de trappen worden de catwalk shows van Beckham op de muren geprojecteerd. 

Tweede thuis 

Victoria Beckham zal zelf vaak in de winkel te vinden zijn. Het souterrain zal (waarschijnlijk) worden gebruikt als presentatieruimte, maar vooral om met klanten te praten die specifiek bij haar willen bestellen. “Mijn aanwezigheid is zeer belangrijk. Ik zit echt bovenop mijn bedrijf, ik weet wat er gebeurt. ‘’Dit is mijn tweede huis” zegt Vic.

Geschreven door Aminanta Minte