Vintage tassen: waar koop je die?

Vintage tassen vind je tegenwoordig overal: op markten, tweedehandswinkels én op het net! Fashionista’s maken er een ware sport van. Waar kun je de mooiste tassen scoren voor een prikkie? Fashionjunks helpt even een handje! 

L’Etoile De Saint Honoré

Bij de 9 straatjes in Amsterdam kun je terecht bij L’Etoile De Saint Honoré. Daar vind je heel veel Louis Vuitton tassen en heel waarschijnlijk zul je de populaire 2.55 flap bag van Chanel vaker tegenkomen dan in andere winkels. De tassen zijn helaas niet heel betaalbaar maar in ieder geval goedkoper dan een nieuwe.

Designer vintage 

Shop je liever online? Geen probleem. Op designer-vintage.com vind je vrijwel alle beroemde vintage tassen. Op zoek naar die bekende Louis Vuitton tas? They’ve got it! 

Fashionphile 

Fashionphile.com is de Asos voor handtassen. De website zit goed in elkaar, en oogt heel professioneel. 

1stdibs

1stdibs.com verkoopt Hermés, Gucci, Chanel. Eigenlijk alle merken. Voor deze site moet je wel een groter budget hebben, vintage is tegenwoordig niet goedkoop meer. Misschien leuk om te weten: de website verzendt ook naar Nederland! Raadpleeg de site voor meer informatie. 

Malleries

Voor een iconische Hermès tas ga je naar malleries.com. Als je voor het eerst de site ziet, dan krijg je er een soort Ebay gevoel bij. Nou, je hebt helemaal gelijk. Malleries heeft echt alles! Van de Lady Dior tote bag, tot aan de Gucci Monogram bag.

Al deze sites zijn heel erg betrouwbaar en controleren hun producten. Zo weet je zeker dat je product authentiek is! Natuurlijk kun je ook offline goed shoppen voor leuke vintage tassen. Hieronder een aantal goede hotspots!

Noordermarkt 

Niet opzoek naar vintage tassen van een bepaald merk? Dan kun je leuke, aparte en one of a kind vintage bags ook heel goed shoppen op de Noordermarkt in Amsterdam en dat tegen leuke prijsjes. Aktetassen, cross body bags you name it en je vind het hier!

Episode

Episode is inmiddels een begrip in vintageland en in deze winkel kun je helemaal losgaan! Van high waist Levi’s shortjes en leren franje jacks tot natuurlijk vintage tassen. Ook de prijzen zijn leuk.