Doortje vintage en meer in het zuiden des lands

Vintage krijgt steeds meer fans in Nederland. Niet alleen in Amsterdam maar ook de rest van het land loopt steeds vaker binnen bij een vintagewinkel. Fashionjunks zocht de leukste vintagewinkels in Noord-Brabant voor je uit.

Den Bosch

In de gezellige hoofdstad van Brabant is meer te vinden dan Bossche bollen en carnavalsgekte. In de historische binnenstad zitten enkele leuke adresjes waar je de perfecte vintage outfit kunt scoren.

La Garderobe is gevestigd in de Vughterstraat op nummer 142. In dit zaakje is de perfecte mix te vinden tussen vintage en design. Ruim 70% van het aanbod is nieuw, 30% is vintage. Merken die onder andere verkocht worden zijn Miu Miu, Balenciaga, Gucci, Hermès en D&G. Je kunt hier perfect tassen en accessoires scoren en ook de schoenencollectie is groot. Bang voor vieze kleding hoef je niet te zijn: ze hebben een streng beleid op nieuwe spullen die binnenkomen.

Even verderop, zit MINT Market (Hinthammerstraat 102). De geschikte plaats voor vintage kleding uit de jaren 60 tot 00. Ook hebben ze een grote hoek met accessoires en zijn er ook kledingstukken voor mannen te vinden. De prijzen zijn zeer prima te doen met jurkjes voor rond de twintig euro en truien voor vijftien. Om de dorst te lessen na het shoppen is er elke donderdagavond een happy hour van 19:00 tot 20:00.

Eindhoven

De grootste stad in het zuiden en ook de plaats waar je leuke vintagewinkels kunt vinden. De binnenstad heeft naast vintage ook veel andere leuke winkels te bieden en ook het uitgaansleven is prima in de lichtstad!

Op de Smalle Haven 2-4 is Doortje Vintage gevestigd. Ze hebben hier werkelijk alles, van kleding tot accessoires en van schoenen tot sieraden. De artikelen lopen uiteen van sixties tot nineties. Dit is niet alleen een leuke winkel om eens binnen te lopen, de Facebook pagina en de website zijn ook zeker een bezoek waard. Doortje heeft ook vaak goede opruiming en ze bieden leuke giftcards aan waar je je nieuwe outfit mee kunt betalen.

Second Floor heeft een vestiging op Hoogstraat 36 en verkoopt zowel nieuwe kleding als vintagekleding. Ook is er een grote collectie sieraden te koop (het meeste komt uit Mexico) en hebben ze leuke cadeaus voor in huis zoals schilderijtjes, beeldjes en lampen. Kleurrijk, vol en altijd met volle tassen naar buiten!

Tilburg

Studentenstad, bekend om de kermis en om Roy Donders. Gelukkig zijn er naast huispakken ook nog genoeg winkels met een fashionable aanbod. Enkele daarvan zijn vintage en de leukste staan hieronder.

Viva Vintage (Noordstraat 97) is begonnen als antiekwinkel maar handelt ondertussen alweer acht jaar in vintage kleding. In dit oude herenhuis in het centrum van de stad draait het om kwaliteit en een perfecte service. Naast kleding verkopen ze ook leuke artikelen voor in huis. Te moe geworden van alle vintage indrukken? Achter de winkel zit een bed & breakfast!

Sinds zeven jaar zit Tante Pollewop gevestigd op de Besterdring 47. Het assortiment vintage en tweedehandskleding is groot: van positiekleding tot kinderkleding en van grote maten tot accessoires, alles is te vinden in deze winkel waar ze volgens de werknemers ‘’absoluut geen troep verkopen’’.  Nog een leuk feitje over Pollewop: alle opbrengsten van de zaak gaan naar een stichting die onderwijsprojecten opzet in Kenia.

Breda

In deze mooie, historische stad in het westen van de provincie Noord-Brabant zijn ook enkele vintage pareltjes te vinden. Ook is het hier heerlijk toeven op de Grote Markt en kun je lekker slenteren door de oude binnenstad.

Op Stadserf 4 zit Café Couture gevestigd. In deze vintagewinkel hebben ze een breed assortiment met onder andere mannenkleding en een grote hoeveelheid accessoires. De prijsklasse is gemiddeld en de kwaliteit van de producten is prima in orde. Ook leuk: in de zaak worden naailessen gegeven voor zowel beginners als gevorderden!

Metro is de eerste vintagewinkel in Breda en is gevestigd op Sint Janstraat 19. De grote collectie kleding is afkomstig uit de jaren 50, 60, 70 en 80 en naast vrouwenkleding wordt er ook mannenkleding verkocht.

Tekst Max Herlings