Wat is fashion?

Iedereen kent de term “mode”. Het is een term die wordt gebruikt om trends in kleding en accessoires te beschrijven. Mode is een zeer belangrijk aspect van het moderne leven omdat het van invloed is op het gedrag van mensen, hun sociale status en hun zelfbeeld. In dit artikel leggen we je haarfijn uit wat ‘fashion’’ is.

Wat is fashion?

Tegenwoordig is ‘fashion’ een zeer populair onderwerp omdat er veel geld mee gemoeid is. Mensen geven veel geld uit aan kleding en andere artikelen die als modieus worden beschouwd. Er zijn verschillende soorten mode. Eén type heet “high fashion” en verwijst naar kleding die door beroemdheden wordt gedragen. Dit soort kleding is erg duur en wordt alleen gedragen door rijke mensen. Een ander type is “low fashion”, goedkope kleding die door iedereen wordt gedragen. Er zijn ook kledingstukken die als trendy worden beschouwd maar niet veel geld kosten. Deze artikelen worden meestal door jonge mensen gedragen.

Een korte geschiedenis van de mode

Mode bestaat al heel lang. Het eerste wat mensen droegen waren eenvoudige kledingstukken gemaakt van dierenhuiden. Kleding werd pas in de Middeleeuwen als een vorm van kunst beschouwd, toen de Europeanen kledingstijlen begonnen te ontwikkelen op basis van wat door koningen en andere leden van de high society werd gedragen. Pas eeuwen later werden de eerste modeshows georganiseerd.

Mode anno nu

Tegenwoordig is mode ingewikkelder dan ooit. In het verleden droegen de mensen kleding die was gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen of linnen. Tegenwoordig dragen mensen kleding die is gemaakt van synthetische stoffen zoals polyester. Sommige mensen vinden dat deze kleding comfortabel zit en er goed uitziet. Anderen vinden ze echter goedkoop en lelijk. Smaken verschillen!