Wat trekken we aan deze herfst?

kabeltrui vrouw

Volgens modejournaliste Milou van Rossum dragen we deze herfst en winter wit en nog eens wit. Haal het witte overhemd, de witte sneaker en de witte kalbeltrui maar weer uit de garderobekast want je kunt ze weer dragen. Bij vooraanstaande modeshows voor het najaar 2019 lopen de dames met witte jurken, jassen, broeken en pakken op de catwalk op en neer. Wit heet wolwit of winterwit en is anders dan zomerwit. Het neigt naar grijs, beige of lichtgeel. Die catwalk kleding is al te zien bij Wildstore de winkel en website voor de leukste kleding, accessoires en schoenen.

Kabeltrui

De kabeltrui is terug. Fijn deze klassieker vooral als het wat kouder wordt. Met een minitasje voor de iPhone en de creditkaart want de tassen moeten klein tot mini. Meer als de smartphone heb je toch niet nodig!

Retro

Ben je een rokken mens? De rokken mogen kort of lang, maar dan wel met een hoge split. De benen mogen dus gezien worden. Een mooie panty met hoge of lage laarzen. Die laarzen zijn van het afzakkend model; de afzaklaars. De laars die Kate Moss en Sienna Miller twintig jaar terug introduceerden. Bijna retro zijn trouwens ook blinkende kettingen die je als ceintuur draagt op de spijkerbroek. De heupketting moet goud blinkend zijn. Overdaad mag!

Oversized

Een kijkje in de kledingkast van jouw vriend of echtgenoot kan lonen. De blazers zijn oversized dus maatje 48-50 kan misschien wel. Misschien heeft hij ook nog een echte ouderwetse sweater met printjes motief uit de vorige eeuw. De sweaters die als kleding verplicht was op kostscholen. Helemaal top deze herfst.

Puffer

Voor de overjas krijg je er deze herfst twee voor één. De puffer jack is terug en is bijna altijd reversible. Kies wel de lange versie want de jas moet over de knie vallen. Een felle kleur is in, maar als je genoeg hebt om als een “gilets jaunes” rond te lopen, keer je de jas gewoon binnenstebuiten. Voordeel is dat deze jassen ongelofelijk warm zijn. Dit kan ook niet anders met de veren voering met eenzelfde werking als een slaapzak.

Veel retro dus deze herfst en winter. En wit heet winterwit met blingbling. Veel beenmode met mooie panty’s. Deze worden onverwoestbaar als je ze een nacht in de diepvries legt. Loop je zonder ladders de winter in.