Copycat alert: Topshop vs. Louis Vuitton

De Engelse kledingretailer Topshop heeft niet een, maar twee stukken in zijn assortiment opgenomen die wel heel erg lijken op een ontwerp van Louis Vuitton.

En dat is niet zo vreemd: de herfst- en wintercollectie van Nicolas Ghesquière is fantastisch, dus waarom maar een keer kopiëren, moet Topshop gedacht hebben.

Copycat alert Topshop vs. Louis Vuitton. Topshop kopieert modehuis Louis Vuitton. Alles over deze copycat vind je hier. Ontdek de twee designs nu.

De copycat rokken van Topshop

De collectie van Louis Vuitton kun je met zekerheid succesvol noemen: niet alleen Topshop, ook Zara en Mango baseerden hun collectie op die van het Franse modehuis.

Verschillen

Topshop kopieerde een Moleskine- achtige rok van Louis Vuitton. Het ontwerp van Ghesquière heeft een leren riem, waardoor de rok stoer oogt, en toch vrouwelijk blijft. De bloempatronen zijn donker, en precies de aardekleuren die bij de herfst horen.

Designs 

Topshop ging van hetzelfde uitgangspunt, en gaf er een nieuwe twist aan. De vorm en de kleur komen bijna overeen met het Louis Vuitton ontwerp. Hetzelfde geldt voor de midi rok die Topshop erbij ontwierp.  De midi rok van Topshop is 64 euro en de A-lijn rok is 50 euro.

Geschreven door Aminanta Minte