Trouwpaktips voor toekomstige bruidegoms

bruid en bruidegom

Ga jij binnenkort trouwen en ben je op zoek naar het perfecte trouwpak? Dan is het handig wanneer je je van te voren oriënteert. Je hebt namelijk tal van mogelijkheden wat betreft trouwkostuums. Toch moet je net dát pak weten te vinden dat jou op het lijf geschreven is. Hoe je dat doet en waar je uit kunt kiezen, lees je in dit artikel. Wij hebben alvast de verschillende soorten trouwkostuums voor je op een rijtje gezet!

Smoking als trouwkostuum

Een bekend trouwkostuum is de smoking. Dit tweedelige kostuum bestaat uit een jasje en een broek. De smoking is een tijdloos pak die bij veel feestelijke gelegenheden wordt gedragen. Hierdoor krijgt jullie huwelijksdag gegarandeerd een speciale, feestelijke setting. Je kunt een smoking kopen of huren in klassieke kleuren, zoals zwart, wit of blauw. Toch kiezen bruidegoms ook steeds vaker voor een smoking die is afgewerkt met een unieke stof of patroon. Denk aan feestelijke bruidsthema’s zoals de dresscode black tie of James Bond.

Formeel trouwkostuum

Draag je liever een chiquer trouwkostuum? Dan kun je kiezen voor een jacquet. Dit is een driedelig trouwkostuum en meer formeel. Het grootste verschil met de smoking is dat dit trouwkostuum een jasje heeft die lang is en die rond weggesneden voorpanden heeft. Een variant op het jacquet is het rokkostuum. Dit is het meest formele kostuum dat je kunt kiezen. In tegenstelling tot een jacquet die rond weggesneden is, is het jasje van het rokkostuum aan de voorkant redelijk kort met scherpe punten en een lang achterpand. Als jouw toekomstige vrouw een fan van mister Darcy uit Pride en Prejudice is, dan zit je met dit trouwkostuum in ieder geval goed!

Modern trouwpak

Uiteraard zijn de drie formele trouwkostuums een eyecatcher op de bruiloft, maar vergeet niet dat op jouw speciale dag niets te gek is! Je kunt daarom ook afwijken van de etiquette en kiezen voor een meer modern trouwpak. Stel een trouwkostuum samen, bestaande uit een colbert en pantalon of laat bepaalde details, zoals een strikje bij de smoking, achterwege. Welk trouwpak je ook koopt of huurt, het belangrijkste is dat jij je er goed in voelt! Maak daarom een goed overwogen keuze uit de verschillende trouwkostuums die er zijn.