Welke haar- en kledingtrends gaan we dit najaar veel zien?

Hoewel het nog volop zomer is, kijkt de modewereld al vooruit naar de herfst. Wat worden dé haar- en kledingtrends in het komende seizoen?

Haartrend: Lang, langer, langst

Wat betreft haar draait het komende herfst om ‘lang, langer, langst’. Terwijl bobs vorig jaar populair waren, is de belangrijkste trend van dit najaar lang haar tot op het midden van de rug, of zelfs verder. Dit was goed te zien op de meest recente catwalk shows in Parijs, New York, Londen en Milaan. De bedoeling is dat je een natuurlijke snit maakt zonder lagen, waardoor steil haar en golven met elkaar worden gecombineerd.

Veel aandacht nodig

De bovenstaande haarstijl is prachtig, maar heeft veel aandacht nodig. Neem de tijd om je haar te borstelen en gebruik de stijl- en verzorgingsproducten die jouw haar nodig heeft.  Op die manier verbeter je de kwaliteit van huid- en haar. Een andere trend die we dit najaar gaan tegenkomen is ‘minimalistisch’. Oftewel: strak haar dat zover mogelijk uit de buurt van de oren en het voorhoofd wordt gehouden. Deze stijl richt zich op je gezicht en in het bijzonder de ogen.

Minimalistische haarstijl

Het feit dat veel mensen op dit moment maskers dragen om zichzelf te beschermen tegen Corona draagt bij aan de populariteit van de minimalistische stijl. Je kunt deze stijl versterken door een aantal wetlook producten in huis te halen. Deze producten houden je haar perfect op hun plaats.

Neonkleuren

Naast de bovenstaande twee haartrends zullen we komend najaar ook een aantal opvallende kledingstijlen tegenkomen op de catwalk en op straat. Tijdens de meest recente New York Fashion Week zagen we veel neonkleuren. Op dit moment zien we overal al over-the-top haartrends, en dat gaat in de herfst niet veranderen. Denk aan oranje, geel, blauw, groen en roze. Kies elke kleur die je wilt, zolang het maar gloeit.

Highlights om 2020 positief af te sluiten

Je kunt ervoor kiezen om al je haar te verven, of gewoon neonhighlights aan te brengen die spelen met contrasten. Het gebruik van vrolijke en opvallende kleuren is net wat je nodig hebt om de laatste maanden van 2020 een optimisch tintje te geven!

Klassieke en elegant in de buitenlucht

De kleding van komende herfst staat in het teken van buiten. De jassen die we gaan zien in het najaar zijn lang, recht en klassiek. Het geeft de drager van top tot teen een elegante look. Bovendien heb je de keuze uit een klassieke versie, met herfstkleuren en wol, als een meer gewaagde versie met prints, geaccentueerde kragen en mouwen. Er is dus voor elk wat wils! Er zijn ook versies die spelen met asymmetrie, bijvoorbeeld met een riem waarmee je jouw taille accentueert.

Ruitjesprint: klassiek of gewaagd

Ook de ruitjesprint zullen we dit najaar vaak gaan zien. Verwacht allerlei versies: van klassieke tot gewaagde en fantasievolle kleding vol ruitjes. Denk bijvoorbeeld aan opvallende rokken en blouses. Het is aan jou wat je wilt: klassiek of opvallend. Probeer met zowel je haar als kleding je persoonlijkheid uit te drukken en maak van 2020 alsnog een (mode)feestje!