6 tips om een succesvolle fashion vlogger te worden

Wil je graag een fashion vlogger worden en bijvoorbeeld praten over de laatste schoenentrends voor dames? Gaaf! Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat de gemiddelde kijker meer let op je houding dan hoe je iets vertelt. Je mimiek speelt een veel grotere rol bij hun algemene indruk van jou. Met de juiste houding en een flinke portie enthousiasme breng je een boodschap goed over. Dit is slechts een van de manieren om een succesvolle fashion vlogger te worden. Lees onze andere tips in dit artikel!

Tip 1: Lach en wees zelfverzekerd

Mode is een fantastisch onderwerp, dus breng dat over. Sta rechtop, kijk zelfverzekerd de camera in en het belangrijkste: lach! De kijker is dol op vrolijke en enthousiaste vloggers. Ze zien dat je geniet van het maken van video’s, en dit verhoogt ook hun plezier. Laat daarnaast merken dat je weet waar je over praat.

Tip 2: Doe alsof je in gesprek bent met een vriend of vriendin

Gebruik je eigen woorden en doe je niet anders voor dan je bent. Probeer te praten alsof je in gesprek bent met een vriend of vriendin over de laatste modetrends. Het is niet verstandig om een compleet script uit te schrijven die je naast de camera hangt. Dit zorgt ervoor dat je niet natuurlijk overkomt en dat je gaat voorlezen. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Deel de content eventueel op in verschillende stukken. Daardoor kun je wat je wil zeggen beter onthouden. Bovendien hoef je het verhaal niet in een keer te vertellen.

Tip 3: Kijk recht de camera in

Sommige vloggers hebben de neiging om weg te kijken van de camera. Aan het begin kan het apart zijn om recht in een camera te kijken, maar daar zul je aan moeten wennen als je een succesvolle fashion vlogger wil worden. Maak dus een einde aan deze gewoonte en kijk recht de camera in. Oefenen voor de lens van je vlog camera kan daarbij zeker helpen. Probeer eerst eens te filmen terwijl je zit en begin dan te lopen met de camera in je hand. Op die manier word je steeds meer ontspannen voor de camera. Ook ontdek je vanuit welke hoek je het beste kunt filmen.

Tip 4: Spreek luid en duidelijk

Spreek luid en duidelijk voor de camera. Dit is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Aan het begin kan het vrij lastig zijn om te spreken in de camera lens. Het kan dan ook even duren voordat je de juiste stem voor je vlogs gevonden hebt. Je zult merken dat het praten na een paar keer oefenen al beter gaat. Neem jezelf een paar keer op, en praat de ene keer iets trager en de andere keer iets sneller. Op die manier ontdek je vrij snel wat het beste klinkt.

Tip 5: Doe het niet voor het geld, maar voor het plezier

Uiteindelijk draait het maken van een fashion vlog vlog om plezier. Wees jezelf en laat zien hoe leuk jouw persoonlijkheid is! YouTube bezoekers hebben de keuze uit tientallen video’s over ontelbaar veel onderwerpen. Het is jouw eigen persoonlijkheid dat een vlog kanaal uniek maakt. Onthoud dat je vlogs maakt omdat je het leuk vindt.

Tip 6: Ga er voor

Rijk of beroemd worden moet niet je hoofdreden zijn om te starten met vloggen. Dit lukt slechts een handjevol vloggers. Als dit echt je droom is moet je er echter gewoon voor gaan. Bovendien kun je met een hoop enthousiasme en doorzettingsvermogen absoluut een succesvolle vlogger worden. Onthoud dat het niet erg is om fouten te maken. Natuurlijk kan het wel eens gebeuren dat je iets verkeerds zegt of dat het geluid raar klinkt. Daar is editen voor bedoeld! Haal even diep adem en start opnieuw.