Welke kinderkleding trends gaan we zien in 2021?

In de lente staan ons een aantal opvallende kinderkleding trends te wachten. Daarbij staan comfort en duurzaamheid centraal. In dit artikel bespreken we een aantal nieuwe kinderkleding trends in 2021.

Welke kleuren zijn populair in 2021?

Laten we beginnen met de kleuren. De kinderkleding in 2021 valt op door de vele groene en aardse tinten. Ook gebleekte kleuren geïnspireerd door duurzame kleurstoffen zoals zeepnoot, intense roest en kruidnagel doen het goed. Ook interessant is dat dit jaar, met name door het feit dat diversiteit en uniseks populaire concepten zijn, de tendens naar ‘genderloze kleuren’ vrij hoog zal zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Blauw
  • Meloen
  • Zeepnoot
  • Roze

Andere, meer duurzame koopgewoonten

De koopgewoonten van de consument zijn door de pandemie veranderd. Als gevolg van de veranderingen op het gebied van veiligheid, gezondheid en economie wenden de consumenten zich nu tot duurzame, duurzame en comfortabele producten. Daardoor worden producten met een langere levensduur steeds populairder. Ze zijn namelijk gemaakt materialen die in meerdere seizoenen kunnen worden gebruikt. Een ander voordeel van deze duurzame ontwerpen is dat ze van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven.

Veel ontwerpen met abstracte afbeeldingen

De pandemie heeft ook invloed op de ontwerpen van kinderkleding. In 2021 gaan we meer abstracte afbeeldingen zien van tekeningen zoals cijfers, letters en gezichten zien. Daarnaast zullen deze dagen, waarin we behoefte hebben aan energie en vrijheid, natuurgeïnspireerde binnentuinkleuren, oceaan- en zee thema’s, tropische patronen, ornamenten en handgemaakte details ook erg populair zijn. Dit geldt zowel voor volwassen- als kinderkleding.

Veel patronen

In de bovenstaande context zullen we veel verse knoppen, klimop, madeliefje patronen, grote tropische planten patronen, en dierlijke patronen tegenkomen. Hier is het thema festival een trend die invloed heeft op de kinderkleding. Producten met de wind van de jaren ’70 en retrolook worden gepresenteerd met spirtuele boodschappen, natuursymbolen en handgemaakte borduursels.

Ook comfort en gemak in 2021

Omdat we met z’n allen thuis moet blijven zal comfort en gemak nog wel even in de mode blijven. Kleding en producten die geschikt zijn voor thuisgebruik zijn zeer populair. Denk bijvoorbeeld aan comfortabele kleding met lage schouders. Er komt steeds meer speciale voor kinderen met zachtere en lichtere stoffen op de markt, omdat ze zorgen voor comfort en gemak.

‘Overdressed

Een van de kinderkledingtrends in deze periode zal overmaatse kleding zijn. ‘Overdressed’ is helemaal in. Brede armsgaten, gelaagd gebruik van kleuren en patronen, minimalistische ontwerpen, en geometrische sneden zijn onmisbare onderdelen van de overdressed trend. Het zijn vaak tijdloze ontwerpen en kunnen ook volgend seizoen nog gedragen worden.