Winkels Amsterdam open op 1 januari!

De eerste dag van het nieuwe jaar: 1 januari – meestal de dag dat je aan het uitbrakken bent in bed of op de bank – maar niet dit jaar! Fashionista’s opgelet want dit jaar zijn veel winkels in onze mooie hoofdstad open! Het Parool meldt dat winkels zich voor het eerst massaal openen op Nieuwjaarsdag. Het zou namelijk de enige manier zijn waarop zij weerstand zouden kunnen bieden aan de online verkopen.

Een schaap over de dam

De initiatiefnemers zijn Peek en Kloppenburg, V&D en de Bijenkorf, zij overwogen namelijk al langer om op 1 januari open te gaan. En je weet wat ze zeggen: als er een schaap over de dam is, dan volgt de rest. Dat blijkt hier ook maar weer: naast deze drie grote ketens volgde nog 69 andere winkels.

Shop till you drop

Dus ladies (and gentlemen) shop till you drop! Want onder andere de Urban Outfitters, Forever 21, H&M en de WE gaan ook open!  De voorzitter van de ondernemersvereniging in de Kalverstraat vindt dat de winkeliers 365 dagen per jaar open moeten zijn. Nou meneer Willem Koster, daar zijn wij het helemaal mee eens!

Dus ladies houdt die kater thuis en ga lekker shoppen op 1 januari!