Wildfox gebruikt Moschino’s Barbie thema

“Welcome to the Dreamhouse – at home with Barbie.” Dat is de titel van de nieuwe Wildfox collectie. Het Amerikaanse merk heeft twee modellen weten te strikken die er wel een beetje uitzien als Barbies. In een leuk filmpje en in een lookbook komen alle nieuwe outfits voorbij! Maar hebben we het Barbie thema niet al eerder gezien?

Kopie of inspiratie?

Dat de nieuwe collectie een beetje gebaseerd is op de Moschino collectie, dat is wel duidelijk. In beide collecties speelt Barbie namelijk een enorm grote rol, oftewel de hoofdrol. Because who wouldn’t want to be Barbie? Dat dacht Wildfox waarschijnlijk ook toen ze hun nieuwe collectie aan het ontwerpen (ahum afkijken) waren.

Barbie on her own

Het hoofdthema van beide merken is dus hetzelfde namelijk Barbie. Of Wildfox er problemen mee gaat krijgen? Wij denken van niet, de collectie zelf lijkt namelijk niet op elkaar. Zo gebruikt Moschino echt de Barbie-roze kleur en kiest Wildfox voor zoete pastelkleurtjes als lichtblauw, roze en wit. Qua patronen of tekst, is ook niks gejat van Moschino, alleen het thema is dus hetzelfde.

Collectie

De collectie bestaat van Wildfox vooral uit gebreide truien en losvallende t-shirts, maar er zijn ook bikinis en sportkleding. Dit zien we niet terug bij Moschino, die hebben namelijk vooral sweater dresses, crop-truien en lange rokken. In de collectie van Wildfox zitten ook veel meer accessoires zoals de grote zonnebrillen, we like! Bij Moschino hebben ze vooral tasjes en rugzakken als accessoires.

Editor’s Pick

Onze favoriete item uit de collectie van Moschino is de knalroze dress-trui met Moschino erop. Deze kost €535 euro en is ook in het zwart verkrijgbaar als je niet van roze houdt.

Bij Wilfox is toch wel de Barbie-roze trui met sterren onze favoriet. Het is een crop top, dus prima te combineren met een highwaisted jeans! De prijzen van de kleding verschillen van $59 tot $268 wat ongeveer voor ons neerkomt op prijzen tussen de €48 en de €218 euro.

Tekst Karlijn van Mil