Winter musthave: de duster coat

Misschien zijn deze jassen even wennen aangezien het lijkt alsof je vergeten bent je ochtendjas uit te trekken. Na de cape, teddy en oversized modellen is het tijd voor de duster coat! Wat ons betreft een ware winter musthave! Ze werden populair in de vorige eeuw dankzij de mannelijke acteurs in Western films uit de jaren 20. Nu lijken de duster coats weer helemaal terug te zijn, maar dan in de garderobe voor de ladies!

Waar?

Te koop voor zowel de fashionista die kickt op luxe designer brands als voor de vrouw die prijsbewust is. Alle grote highstreet modeketens hebben wel een dustercoat in hun assortiment, maar ook de luxe modehuizen en designers konden niet achterblijven.

Stijl

De jassen worden, net als een ochtendjas, bij elkaar gehouden met een ceintuur in plaats van knopen of een rits. Ook lijkt in veel gevallen de stof haast op badstof. De jassen zijn verkrijgbaar in vele kleuren en modellen dus keuze genoeg. Ga je voor een knalkleur zoals rood (H&M, rechts) of ga je voor een  altijd stijlvolle camel kleur zie foto (Theory)? Of toch maar chique zwart van Zara?

Winter musthave: de duster coat. Alles over de populaire duster coat. Ga voor deze jas, een echte musthave voor de winter. Lekker oversized en warm.

Lange benen

Dit model jassen komt vooral tot zijn recht bij de langere dames onder ons. Staat hartstikke chique op een mooie pantalon of op een jurk. Voor de kleinere dames onder ons, draag de jas alsjeblieft met hakken. Anders lijkt je op een wandelende lap stof.

Winter musthave: de duster coat. Alles over de populaire duster coat. Ga voor deze jas, een echte musthave voor de winter. Lekker oversized en warm.

Wandelende jas

Een andere tip: bij het dragen van een duster coat, kies voor kleding in een contrasterende kleur. Wie dit niet doet, zal iets weghebben van een groot blok in dezelfde kleur. Meer weten over do’s & don’ts wat betreft jassen voor je figuur? Klik dan hier.

Tekst Max Herlings