Yasmin Verheijen wordt vierde bij Miss Universe verkiezing

De uit Amsterdam afkomstige Yasmin Verheijen (20) wist zondag de vierde plek te halen tijdens de Miss Universe verkiezing. De Colombiaanse Paulina Vega werd uiteindelijk winnares van de verkiezing. Zij kreeg de prijs uit handen van de Venezolaanse Gabriela Isler die vorig jaar de titel van Miss Universe won.

Vier andere missen

Yasmin nam het in het laatste rondje op tegen nog vier anderen. De afgevaardigde uit Jamaica werd vijfde, Oekraïne haalde een derde plaats binnen, de Verenigde Staten werd tweede. Tijdens het vragenrondje over wereldproblematiek sprak Yasmin zich uit tegen kinderprostitutie. De Miss studeert binnenenshuisarchitectuur en is van Indische, Hindoestaanse, Duitse en Chinese afkomst. Op de website van de missverkiezing laat ze weten dat ze hierdoor wel eens met vooroordelen te maken heeft. Negatief is ze echter niet: Yasmin leerde hierdoor om zich op de positieve kanten van het leven te richten.

Nederlandse successen

Nederland en de Miss Universe verkiezing, het is geen match made in heaven! Ons landje heeft pas een keer gewonnen en dat was in 1989. In 1991 werd de Nederlandse miss nummer twee en de laatste keer dat we in de finale stonden was in 1992 toen onze afgevaardigde vijfde werd.

Tekst Max Herlings