Zó roep je haaruitval een halt toe

Hoe kunt u haaruitval voorkomen? Dat hangt af van uw genetica. Als je deze neiging van je ouders hebt geërfd, dan kun je weinig anders doen dan wachten en hopen dat het haar langer zal groeien. Of gebruik onze tips en roep haaruitval een halt toe. Veel succes!

Tip 1: Was je haar regelmatig

Een andere mogelijke manier om haaruitval te voorkomen is uw haar regelmatig te wassen. Dit is niet aan te raden voor mensen die gevoelig of beschadigd haar hebben. Het regelmatig gebruiken van een shampoo of zeep kan zelfs schadelijk zijn. Een veel voorkomende mythe is dat het wassen van je haar de proteïnestructuur vernietigt en je haar zwak maakt, wat leidt tot haaruitval. Dit is niet waar. Het is waar dat regelmatig wassen uw haar er schoon uit laat zien, maar uw haar is zeer kwetsbaar en kan nog steeds zwak worden door de ophoping van proteïnen.

Tip 2: Gebruik andere shampoos

Als u zich zorgen maakt over de effecten van de shampoo, kunt u altijd proberen andere shampoos te gebruiken. In plaats van dure haarproducten te kopen, kunt u ook uw eigen producten maken.

Tip 3: Verwijder gespleten haarpunten

De derde manier om haaruitval te voorkomen is om uw haar regelmatig te laten trimmen. Haar trimmen kan gespleten haarpunten verwijderen, waardoor het haar langer en gezonder kan groeien. Zelfs als uw haar al lang is, kunt u het nog langer maken door het te knippen, zodat u een mooie, stijlvolle manen krijgt.

Tip 4: Kies voor een laserbehandeling

Een van de nieuwste ontdekkingen in het voorkomen van haaruitval is het gebruik van laser om de doorbloeding te stimuleren en de haargroei te bevorderen. Er is zelfs een salon die elke maand een laserbehandeling aanbiedt. Dit is een methode die vaak op het internet wordt geadverteerd, en sommige mensen denken dat het allemaal oplichterij is. Veel mensen hebben deze methode geprobeerd met weinig of geen succes. Sommigen hebben zelfs allergische reacties ondervonden van de laser die wordt gebruikt.

Tip 5: Ga elke 6 weken naar de kapper

Als u echt wilt dat uw haar weer aangroeit, kunt u het het beste om de 6 weken of elk jaar laten knippen. Zo krijgen de follikels de juiste bloedtoevoer om ze gezond te houden. Een goed verzorgde haardos is altijd mooi, en de lasertherapie kan de lengte van uw manen zelfs met enkele centimeters verlengen.

Afstand doet er niet toe

Het mooie van al deze methodes om haaruitval te voorkomen is dat je het overal vandaan kunt doen. Het is niet nodig om naar een kliniek te gaan voor een behandeling, ze zijn niet altijd snel, of veilig. Als u uw haar weer wilt laten groeien, is de beste optie om het regelmatig te laten knippen. Als u besluit voor een laser te gaan, moet u met uw arts of dermatoloog praten en de risico’s en voordelen bespreken. Een goed verzorgde bos haar is zeker een goede optie, maar tegen welke prijs?