Hoe breng je een nieuwe babykledingcollectie op de markt?

baby in mooie kleding

Heb je een winkel of webshop die baby- en kinderkleding verkoopt, of ben je van plan zo’n winkel te beginnen? Dan verkoop je misschien vooral kleding van andere merken, die je inkoopt bij een groothandel. Maar wist je dat het ook mogelijk is je eigen merk op de markt te brengen? Het opzetten van een private label is tegenwoordig makkelijker dan ooit, omdat je je kunt laten ondersteunen door een textielgroothandel. Je kunt bij zo’n groothandel ook terecht voor het inkopen van bestaande merken om je collectie mee aan te vullen. Benieuwd naar de mogelijkheden? In dit artikel zetten we de opties voor je op een rij.

Babykleding inkopen

Ben je op zoek naar leuke babykleding om in je winkel te verkopen, dan ben je bij een groothandel in babykleding aan het juiste adres. Zo’n groothandel kan de leukste merken leveren, die jij vervolgens in je winkel of webshop kunt verkopen. Kies voor een betrouwbare en gespecialiseerde textielgroothandel, zoals M.G. van Meel. Dan ben je niet alleen verzekerd van de hoogste kwaliteit, maar ook van een duurzame en ecologische productie van de producten.

Een eigen kledinglijn?

Het is ook mogelijk een eigen collectie op de markt te brengen. Het uitbrengen van een eigen collectie heeft veel voordelen. Zo maakt een eigen merk het bijvoorbeeld mogelijk om klanten aan je winkel en collectie te binden, waardoor ze telkens bij jou terug zullen komen. Ook houd je de productie in eigen hand en kun je zelf keuzes maken over het ontwerp en de invulling van de collectie. Een eigen collectie op de markt brengen doe je middels een private label.

Baby- en kinderkleding

Ook kun je ervoor kiezen een babykledinglijn uit te breiden door een kinderkledingcollectie toe te voegen. Een mooi voorbeeld is het babykledingmerk Frogs and Dogs en merk voor de hele familie: Fun2Wear. Dit merk heeft leuke themapyjama’s in huis, zoals een politiepyjama en brandweerpyjama. Deze pyjama’s vallen bij kinderen altijd in de smaak. Wil je een eigen kinderpyjamacollectie op de markt brengen? Ook dat is goed mogelijk. Het eerste wat je nodig hebt is een goed idee.

Laat je ondersteunen

Ben je van plan een eigen merk te ontwikkelen? Dan doe je er goed aan samen te werken met een textielexpert. Zij hebben de connecties, expertise en ervaring die je nodig hebt om van jouw merk een succes te maken, van de ontwikkelingsfase tot de productie en levering. Zo kan een textielproducent je ondersteunen bij het uitwerken van jouw goede idee tot een concreet design. Je houdt de controle over het eindproduct, maar kunt tegelijkertijd veel werk uit handen geven. Op die manier vul je de collectie in je winkel binnen no-time aan met jouw eigen, unieke private label.