5 Dingen die je niet wist over je favoriete winkelketen

We komen er dagelijks, maar toch weten we niet veel over onze favoriete winkelketens. Want wat was Zara’s echte naam en wat is de geschiedenis van Forever 21? Allemaal vragen waar we antwoord op geven!

Sephora

Als je bij Sephora (make-up en parfumwinkel) aan de slag gaat, word je geen gewone winkelmedewerker, maar een performer. Dit blijkt uit een interview dat Jezebel in 2008 hield met een medewerker van Sephora. Je bent een ‘castmember’, de werkvloer is je podium en je werkkleding is je kostuum. Backstage is alles wat niet de werkvloer is; het magazijn bijvoorbeeld.

Asos

De webwinkel heeft sinds 2007 een tijdschrift, met de toepasselijke naam Asos. Het verspreidingsgebied ligt in het Verenigd Koninkrijk. Geïnteresseerden kunnen het tijdschrift online lezen.

Forever 21

Eigenaar Do Won Chang opende de eerste Fashion 21 in 1984 in Los Angeles. Na een slechte start, veranderde Chang de naam van de winkel in Forever 21 en werd er om de zes maanden een nieuw filiaal geopend.

Topshop en Miss Selfridge

Deze twee ketens horen bij elkaar. Ze zijn in handen van de Arcadia Group. Zara, Zara Home, Bershka, Pull & Bear en Massimo Dutti zijn ook een groot team. Deze winkels vallen onder Inditex.

Zara 

Zara heette eerst Zorba. Toen de oprichter er achter kwam dat er toen een bar in de buurt was met dezelfde naam, werd Zorba Zara. De in 1975 opgerichte winkelketen verkocht toen nog alleen nachtkleding.